teisipäev, 25. august 2015

Retseptijutud - sundays are for good food

Pühapäeva hommikul ärgates möödus vaid 4 minutit sellest kui Nils oli hüpanud voodist autosse ja juba poe poole teel. Nimelt pakkusin ma talle, et teen pannkooke, mis olid piisavaks ajendiks kohe poodi materjali järele kimada. Kuna meie kodus saab pannkooke väga harva, siis tuulan alati mitukümmend minutit netis, et leida just see õige retsept vastavalt selle päeva pannkoogi vajadustele.
Kuna ma ise söön igal hommikul putru, langevad pannkoogi otsused Nilsile. Seekord olid valikus väikesed kohevad pannkoogid, just needsamad nagu tüüpilistes Ameerika filmides.















Pannkoogid tulid üüülikohevad ja retsept nende tegemise jaoks on alljärgnev.

Sul läheb vaja:
3 muna
170g jahu
240ml piima
3tl küpsetuspulbrit
suhkurt ja soola maitse järgi

Klopi munad vahule ja lisa küpsetuspulber, sool ja suhkur. Sega kõik kokku ning lisa piim. Peale piima lisamist sega hulka väikeste osade haaval jahu.



Kuna veetsime nädalavahetuse Nilsi vanemate juures tuli ka lõuna-õhtusöök valmistada 7'le inimesele. Valituks osutusid vürtsikad wrapid, mida keerasin kokku 15tk.


Kuna sööjate mõmina põhjal tundus, et wrapid tulid maitsvad, panen ka nende retsepti siia kirja.
15 wrapi jaoks läheb ilmselgelt vaja rohkem materjali, seega on ka kogused suuremad kui tavapäraselt.

Sul läheb vaja:
500g veisehakkliha
1 punane sibul
mozarella juust
adžika kaste
2 pakki salatilehti
1 suur punane paprika
1 karp ploomtomateid
2 pakki täistera tortillalehti
fooliumirull

Kõigepealt prae pannil sibul ning seejärel lisa veisehakkliha. Samal ajal haki ülejäänud sibul viiludeks, samuti tükelda paprika, tomatid ja mozarella. Kui hakkliha hakkab valmima, keera kuumus maha ja lisa ca. 4 supilusikat adžika marinaadikastet. Kui kõik toorained on valmis, lao need wrapile ning keera kinni wrapi põhi ning küljed. Käest söömiseks lisa fooliumiriba.

Praeguseks kõik ja tsaukitsau!

Kommentaare ei ole: