neljapäev, 17. september 2015

Retseptijutud - Krõbe ja vürtsine suvikõrvitsa lasanje

Olin alati suvikõrtsa osas ülimalt skeptiline kuna ma ei ole just selle maailma suurim fänn. Aus oleks öelda, et suvikõrvits ei maitse mulle :D.
Küll aga võtsin ma ükskord julguse rindu ja otsustasin valmistada suvikõrvitsa lasanjet. Asja iva peitub sellest, et lasanje plaatide asemel kasutada suvikõrvitsaviile. Kohandasin retsepti veidi enda maitse-eelistuste põhiselt, lisasin vürtsise elemendi ning konservmaisi. Tundub, et peale esmakordset valmistamist tabas mind tõeline imedeime, sest lasnaje oli lihtsalt suu-re-pä-ra-ne !!!


Et aga antud roas on pisut rohkem juustu kui ma tavaliselt süüa armastan, valmistan seda rooga veidi harvem kui mõnda muud. Küll aga tasuks vürtsi ja vormiroa lembelistel inimestel just see lasanje kindlasti ära proovida. Võin igaühega teist kihla vedada, et ka kõige suurem pastaarmastaja saab suvikõrvitsa lasanjega juurika usku pööratud! :D

Sul läheb vaja:
Kookosõli hakkliha praadimiseks
400g veisehakkliha
Pool valget sibulat
200g tomatipüreed
150g Adžika kastet
1 keskmine või suurem suvikõrvits
1,5 pakki mozarella juustu (minul oli 1 mozarella pall ja pool pakki mozarella riivjuustu)
1 väike purk konservmaisi
Murulauk (valikuline)


Esmalt viiluta suvikõrvits köögiviljade koorimisnoaga ning aseta kihiti soolaga kaetult majapidamispaberi kihtide vahele seisma. Suvikõrvits peab kergelt soolatuna umbes 10 minutit seisma, et üleliigne vedelik jõuaks välja imbuda. Kui vedelik jätta suvikõrvitsa viilude sisse, tuleb vormiroog üsna vedel, ning oluliselt keerulisem on hiljem tulikuumast vormist vedelikku eemaldada.


Seejärel prae veisehakkliha koos poole hakitud sibulaga. Kui hakkliha on pooleldi valmis, lisa segule 200g tomatipüreed, 150g Adžika kastet ning väike purk konservmaisi.


Kui segu on mõned minutid podisenud, keera kuumus maha ning hakka ahjuvormi sisse kihiti laduma suvikõrvitsaviilusid, riivjuustu ning hakklihasegu. Vasakpoolsel pildil on näha kihtide läbilõige nind parempoolsel lõpptulem. Ühe keskmise suvikõrvitsaga saavutad kolm suvikõrvitsa kihti.


Kõige viimasele suvikõrvitsa kihile lao peale viilutatud mozarella pall ning aseta vorm 180 kraadisesse ahju 50 minutiks. Selle ajaga muutub roog pealt ülimalt krõbedaks ja maitsvaks.


Väikesest vormitäiest piisab ca. viieks toidukorraks. Mina lisasin serveerides lasanjele murulauku. aga soovitaksin juurde teha veel värsket salatit, mis balanseeriks roa vürtsikust.


ENJOY!




3 kommentaari:

Unknown ütles ...

YUMMM INDEEED!!

Unknown ütles ...

Seda kavatsen küll proovida 😋

Birgit ütles ...

Juba kaks korda teinud ja ikka mega hea!
Thanks :)