neljapäev, 7. jaanuar 2016

Retsept - Porgandikook toorjuustukattega

Hei,

eile kohe oli selline tunne, et tahaks midagi head. See tunne painas mind terve päeva ja otsustasin seega ette võtta porgandikoogi küpsetamise. Kook tuli mahlane ja krõmps samaaegselt (ja täitsa enam-vähem tervislik). Et talle veidikene magusust juurde anda, tegin koogi peale toorjuustu-kohupiima katte.


Sul läheb vaja:

2 suurt porgandit
1 suur õun
pool tl küpsetuspulbrit
150ml täistera kaerajahu
3 muna
450g kohupiima (mina kasutasin vanilje kohupiimapastat)
Kreeka pähkleid

Katte jaoks läheb vaja:

200g Light toorjuustu (kasutasin Philadelphia toorjuustu)
150g kohupiima (kasutasin kohupiimapasta ülejääke)

Riivi peeneks porgand ja õun ning sega need purustatud pähklitega.
Teises kausis klopi lahti munad ning sega hoolsalt kohupiimaga. Lisa segule kaerajahu ja küpsetuspulber ning vala kokku juba eelnevalt riivitud porgandi ja õunaga.
Küpseta 180 kraadi juures 35 minutit.
Lase ahjust tulnud koogil veidi taheneda (porgandist tuleb üsna palju vedelikku).


Kata koogitükid toorjuustu-kohupiima seguga ning kaunista Kreeka pähklitega.
Kooki on mõnus nautida nii ahjusoojalt kui ka järgmisel päeval.

Head katsetamist!

Kommentaare ei ole: