esmaspäev, 8. aprill 2019

Teater, kino ja decolte

Ma ei teagi kumb mulle rohkem meeldib - kas teatris või kinos käimine. Möödunud nädalavahetusel ma valikut õnneks langetama ei pidanud ja õnnelikul kombel sain külastada mõlemat.
Kevadsoojal laupäeval, seadsime end Lottaga Nuku Teatrisse, et kaeda tükki "Apelsinitüdruk". Nimelt jäi emal just sellele lavastusele kaks piletit üle ja nii me need omale napsasimegi.

Lotta tunneb end Nuku Noortestuudio kasvandikuna kõnealuses teatris ju hästi koduselt ja on puhas rõõm kuulata, kuidas ta silmas veereva sädeluse saatel teatri kulisside tagustest pajatab. tKus ruumides näitlejad enne lavastusi valmistuvad, kuhu hiljem lähevad, kes neile grimmi teeb, kuidas kõik nukud teatrisse saavad ja mida kõike veel. Nii põnevad on need tagamaad.
Tükk ise oli hästi kerge, parajalt humoorikas, sekka ka kübekese võrra kurblikke noote. Pani kindlasti saalitäie noori inimesi nii mõnelegi olulisele ja elulisele teemale mõtlema. Hirmus palav on aga Nukus alati! Nii see kord kui ka sügisel, kui pojakesega esmakordselt teatris käisime. Ma olen muidugi ka keskmisest suurema õhunõudlikusega inimene aga ikkagi, hullllult palav oli saalis. Natuke häiris, sest tükk oli kõik ühes vaatuses. Tund ja 45 minutit - ikka omajagu pikk.

Õnneks saime peale etendust mõnusalt suvist ilma nautida ja asusime vanalinnast sobivad kohvikut otsima. Liisa kas sa oled esimest korda vanalinnas? - muidugi ei ole ühtegi vaba terrassikohta!
Raekoja plats oli triiki turiste täis, Baltas polnud ükski terrass veel avatud. Õnneks päästis meid üks ja ainus vaba laud Telliskivis, La Tablas. Olen seal ka varasemalt kaks korda käinud ja kuidas nüüd öelda... mitte niivägaülepeakaela rahule jäänud. Tundub, et midagi on aga drastiliselt muutunud sest jumst hea oli! Naudisklesime kogu täiega, nosisime Churrosid ja lasime päikesepaistel paitada.
Hea oli, et pisut päikeseenergiat sain, sest pojakesel oli sel päeval mingi totaalne une error, mis päädis sellega, et kell 19.15 ta peale tunnist hüsteeriat juba ööunne suigutasime. Magas vaeseke päeval suurest elevusest vanavanemate juures olemisest, vaid 30 minutit ja ajas seega kõikvõimalikud graafikud enda pisike inimese päevaplaanis sassi.




Ma eeldasin koguaeg, et ega need mõnusad ilmad ju mitu päeva järjest ometi kesta. Ilmajaamadki pasundasid ühes kooris, et kaks päeva saate mõnusat olemist, siis keerab jahedaks ära. Otseloomulikult muutis ilm iga päev kurssi ja andis järjepanu igaks järgnevaks päevaks ideaalse kevadsoojad ilma. Möödunud nädala alguses, kui meile kinkepiletite eest filmiseansi bronnisin, ma selle peale aga absoluutselt loota ei osanud. Oli teistel kehtivusaeg kohe otsa lõppemas ja ka enamus filmid, mida hullult näha tahtsime, juba ammu kinost läinud. Üks veel õnneks oli ja tundub, et selle viimasel seansil sabast kinni saimegi - "Roheline raamat". Hästi minu masti film... kohe hästi! Ajastufilm, sügavate emotsioonidega, parajalt humoorikas ja täpselt parajas koguses muusikale keskendunud süžeega. Oscari filmi ju ikkagi, tuli ära vaadata. Ja hästi soojalt soovitan ka teil seda teha! Oleme tegelikult Oscari filme omajagu juba ka kodus ära vaadanud, ka teised suured muusikafilmid, "Täht on sündinud" ja "Bohemian Rhapsody". Bohemianit käisin ka tegelikult algselt kinos vaatamas - phuuuh see oli võimas kogemus! Tegelikult hästi erinevad filmid need kolm, kõik omamoodi õpetlikud ja põnevad, mis sest et muusikutele keskendunud.




Peale filmielamust, käisime Nilsi vanemate juures oma mugulal järgi. Unustab teine end seal alati nii ennastunustavalt mängima, et koju minek tundub kui üks väga kahtlane ja pigem halb plaan.
Hullult mõnus nädalavahetus oli. Pole midagi parata, päikeselistel ilmadel on ikka mingi vägi. Tänase sombuse ilmaga oli täiesti nullmotivatsioon ja ega me jalga toast välja tõstnudki. Otsisime tubaseid tegevusi - võõrustasime taaskord tädilottat, keerasin kokku ühe kartulisalati ja portsu õunasaiakesi ja õhtul mängisime lahkelt naabripoisilt kingiks saadud mänguasjadega. Oli teine neist välja kasvanud ja arvas, et nüüd on Nikolase kord nendega mängida. Nii äge!
Mõnusat uut nädalat, küll varsti soe meid jälle kosutab.


Kommentaare ei ole: