teisipäev, 1. september 2015

Need kõige kõigemad - blogs VS books

Mul on selline tunne, et ma olen täiesti maniakaalne blogilugeja. Mõnikord taon endale mõttes kaikaga pähe ja mõtlen, et miks ma küll ei võiks raamatuid sellise tuhinaga kätte võtta ja lugema asuda. Koguaeg on tunne, et ei ole aega. Miks oh miks küll?
Nii tihti leian end mõttelt, et küll see meie lapsepõlve aeg oli ikka üks õnnis aeg. Ei mingeid üleliigseid elektroonikavidinaid ja prioriteedid vaba aja sisustamiseks olid kah hoopis teised. Tuleb tunnistada, et see ei tähenda muidugi seda, et ma oleksin nüüd meeletus koguses kirjandust sirvinud aga igatahes tegin ma seda rohkem kui praegu. Tunnistan ausalt, et olen lausa kade nende inimeste peale, kes nii tublilt raamatuid loevad ja sellega end arendavad.


Arvutasin siin just ühekäesõrmedel  kümne käe sõrmedel kokku, et jälgin igapäevaselt ei vähem ega rohkem kui 47 blogi. 47 - saate aru jah??
Veidral kombel on need kõik blogid esimesest kuni viimaseni eesti neidude poolt kirja pandud, ei ühtki välismaist üllitist.
Tundub, et olen tõeline uudishimulik nuhk ja tahan oma ninakest toppida sinna kuhu iganes on võimalik ja teada saada kõigist kõike.
Aga ei ole midagi parata - kui ikka kirjutatakse hästi, siis on väärt lugemist kah ja eks see ju blogide eesmärk tihtilugu olegi. Et ikka neid samuseidki lugejaid oleks.
Kui ma end blogspoti maailmas tsipake harida suudan, üritan paremale küljeribale lisada ka kõik blogid mida jälgin. Minule isiklikult näiteks väga meeldib teiste blogide küljeribalt järjest enam ja enam blogisi klikkida ja lugeda ja vaadata ja uurida ja puurida....näedsanüdsis kuhu see aeg kõik käest kaob.

Olenemata sellest, et silma hoian peal 47 blogikirjutajal, toon täna välja need kõige kõigemad, ehk need keda fännan kohe eriti palju. Need kelle blogisid avades ja uut postitust silmates on emotsioon just selline:



1. http://ourcuckoonest.com/
Minu kõige kõige lemmikum on armas Mirjam, kelle toredal pereelul olen silma peal hoidnud juba mitu aastat. Ma usun, et ei ole inimest kes tema blogisse sattudes lummatud ei oleks. See suurepärane detailitäpne inimene on minu arvates blogimaastikul nagu kirss tordil.

2.http://ninelhs.com/
Teisel kohal on ülituus Ninel. Kui te veel tema blogi kiikamas ei ole käinud, siis palun minge ja laske end pahviks lüüa tema kihvtist stiilitunnetusest ja põnevast kirjastiilist.

3.http://ailialber.blogspot.com/
Aili Elva elukene on põnev ja naljakas. Ta suudab ka kõige veidramaid olukordi läbi huumoriprisma esitleda ja eks see vast tema lugejaid niivõrd köidabki. Tal kohe on olemas see miski mis aina enam lugema tagasi kutsub.

4.http://lifeaccordingtob.com/
Kuuldavasti olevat Prantsusmaa pinnal resideeruv Britt võitnud käesoleval aastal Eesti Blogiauhindade gaalal kõige enam auhindu. Ei ole midagi imestada, sest tema hingestatud kirjastiil ja motivatsioon blogida paistavad kätte ka kaugel Eestimaa pinnal olevatele lugejatele. Nii põnev on hoida silma peal tema Prantsusmaa tegemistel ja väikestel tegelastel.

5.http://gerlikruiisil.blogspot.com/
Gerli blogisid olen jälginud sellest ajast saati, kui ta veel Ameerikas elas ja töötas. Kõik tema kirjutised ka peale Ameerika reisi on olnud äärmiselt paeluvad. Kui ma õigesti mäletan õppis Gerli ajakirjandust, mis kumab läbi tema jutu soravuses ja huvitavas ülesehituses.


Olenemata sellest, et ülalmainitud blogisid on tore jälgida, tahaksin ma siiski leida endas üles selle poole mis huvituks reaalsest kirjandusest umbestäpselt sama palju. Püüan selle poole leidmise nimel pidevalt tööd teha aga kukun alati taas sellesse elektroonikaspiraali ja jään sinna kuidagi jalgupidi kinni.
Lausa jube on tõdeda, et viimati suutsin raamatu otsast lõpuni läbi lugeda mitu aastat tagasi. Jah, olen mitmeid raamatuid ka vahepeal kätte haaranud aga esimene suur põnevus kaob juba poole pealt ja sinna see motivatsioon läheb...raamat norutab jälle öökapi peal.
Teoorias tundub jube hea mõttena, et õhtul enne uinumist sirvid raamatulehti mitte internetilehti, et leida sarju mida vaadata. Praktikas aga see nii lihtne ei ole.

Palun andke nõu kuidas saada raamatute lugemisega järje peale?



2 kommentaari:

Hannele ütles ...

Ma ise loen kuskil 50+ blogi, aga üle poole on välismaalaste omad, mida jälgin pigem piltide pärast. Raamatute lugemisega on sama lugu, et ei ole aega nagu. Nüüd olen püüdnud ikka hoida raamatut öökapil ja õhtul voodis lugenud, 20 lehekülge kuni silm kinni vajub. Eks see lugemise tuhin oleneb sellest ka kui huvitav raamat on, nagu nt Harry Potteri omad. Need ma lugesin non-stop põhimõtteliselt paari päevaga läbi, hehe! :D

miiu ütles ...

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh mine muhvi. see on nüüd ikka väga suur tunnustus... kirss tordil, jah? oeh. sellel pilvel hõljun vähemalt järgmise nädalani. p.s. su top'is on kolm minu lemmikblogi ka. :)