esmaspäev, 28. märts 2016

Lihtsad trühvliretseptid!

Olen avastanud, et tihtipeale, kui tarvis miskit kinkida või külakostiks viia, asun hooga trühvliteo kallale. Trühvli näol on tegemist täpselt paraja magusa-ampsuga, mis lisaks heale maitsele, näeb ka väga apetiitne ja kinkimisväärne välja.
Olen katsenud vähemalt kümmet erinevat retsepti kuid pidama jäänud kahe nö. baasretsepti juurde mida siis vastavalt olukorrale ja eelistusele kohandada võimalik.
Põhimass jääb küll enamjaolt mõlema retsepti puhul alati samaks, kuid kattemass, sisu ja kaunistus võivad muuta pallikese väga omanäoliseks.
Täna tahangi teile edasi anda just need samad kaks baasretsepti, mille valmistamine väga lihtne on.

Viimane kord valmistasin trühvleid naistepäeva paiku, kui Nilsi kontorisse neidudele üllatuspakikese kokku panin. Kuna trühvliteost tuleb alati trühvleid välja rohkem kui algselt planeeritud, tõin ka hunniku komme enda kontorisse, kust need kadusid silmapilkselt.
Samuti jäi meile trühvleid hulganisti ka koju, mida siis terve nädala jooksul maiustasime kuni lõpuks lihtsalt isu otsa sai ja osa ülejäägist enda otsa leidis.

Domino trühvlite valmistamine

300g Domino küpsiseid
150g maitsestamata toorjuustu
150g tumedat/valget šokolaadi
Kaunistamiseks mandlilaaste/kookoshelbeid/pähkleid

Purusta küpsised köögikombainis (minul on kasutamiseks vaid blender ja kuna tal jõudu kipub väheks jääma, purustan enne blenderdamist küpsised kausis nii pudruks kui võimalik).
Sega purustatud küpsiste hulka toorjuust ning aseta saadud segu umbes 30 minutiks külmkappi tahenema.
Vahepeal sulata veevannil valitud šokolaad ning seejärel rulli küpsisesegust pisikesed ühesuurused pallid.
Kasta pallid kas hambatiku või kahvli abil sulanud šokolaadisegusse ning aseta kohe peale ka kaunistus.
Hoia trühvleid ca. 1 tund külmikus ning seejärel asu maiustama!

Raffaello trühvlite valmistamine

5spl kohvikoort
150g kookoshelbeid
40g teeküpsiseid
25g võid
100g valget šokolaadi
kooritud mandleid

Purusta küpsised ning sulata veevannil šokolaad ning või. Sega kokku kõik koostisained ning jäta saadud mass veidikeseks tahenema. Siinkohal ma segu külmkappi panna ei soovita, kuna valge šokolaad taheneb üsna julmalt ja muudab segu pudiseks ning raskesti käideldavaks.
Kui mass on 20 minutit tahenenud, niisuta käed veega ning vormi väikesed pallid. Pallide keskele aseta üks kooritud mandel ning lõpeta palli vormimine veeretamisega kookoshelvestes.

Kui Domino trühvleid soovitan ma säilitada külmikus, siis Raffaello trühvleid soovitaksin hoida toasoojas, niiviisi säilib nende mahlakus ja pehme amps.

Mõnusat katsetamist!






2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Best gift ever, mis kõigile alati meeldib ja no tegemine ka fun - saab creative olla :)

Liisa Pärnpuu ütles ...

just! :)