laupäev, 31. oktoober 2015

Halloweeni eri - osa II

Hei!
Nagu esimeses Halloweeni postituses mainisin, teeme tänase Halloweeni peo jaoks ise erinevaid teemalisi sööke.
Võtsin siis mina täna hommikul oma retseptid ette ja asusin aga mässama. Oi-oi-oi kui palju keerulisemaks kõik algselt plaanitust osutus :D...

Valisin mina tegemiseks nõiasõrmed ja viinerimuumiad.
Alustuseks võin öelda, et nõiasõrmede retsepti soovitan teil pigem MITTE minu õpetuste põhjal järgida kuna need läksid ikka 5x metsapoole enne kui neist miskitki asja sai.

Kasutasin:
Muretaigen
Maasika toormoos
Mandlid
šokolaadikaste

Lisaks läks vaja veel nuga ja kahvlit.



Vormi muretaignast piklikud rullikesed, mille keskmine osa jäta paksem.
Tee rullikese ühte otsa kahvliga augud, et jätta muljet ära rebitud sõrmest ning teise otsa tee mandliga vorm. Lisa mõlemasse otsa vere efekti tekitamiseks punast moosi. Aseta paika mandel ning tee noaga taignapätsile sõrmedele omased jooned.






 Aseta kõik valminud sõrmed ahju 180 kraadi juurde ca. 20ks minutiks.
Asi millega mina läksin alt - tegin taignapätsid liiga paksud ning küpsemise poole pealt olid kõik pätsid ümarateks plönnideks vajunud. Et aga olukorda kuidagigi päästa, üritasin noaga siiski enam-vähem nõiasõrme kuju taastada ja lisasin peale efekti lisamiseks šokolaadikastet.



Teise retseptina otsustasin proovida viineripiruka muumiapoisse. Nende tegemine oli sõrmedest oluliselt lihtsam aga siiski ülimalt ajakulukas.

Kasutasin:
Pärmitaigen
Vinkud
Sinep kaunistamiseks

Lisaks läks vaja veel veidikest jahu ning teravat nuga.



Valmistamine on lihtsamast lihtsam.
Rulli välja pisike tükk tainast ning lõika mõlemasse külge sisse sälgud. Aseta vinkupoiss sälkude keskele pikutama ning kordamööda tõsta taignaribasid üle viineri.




Aseta valminud muumiad ahju 200 kraadi juurde 20ks minutiks maksimaalselt ning välja võttes dekoreeri sinepist või ketšupist silmadega.




Nüüd aga hakkab juba aeg vaikselt käest kaduma ja tuleb asuda kärmelt grimmide kallale.
Praeguseks tsauki ja meeleolukat õudusteööd!



Kommentaare ei ole: