esmaspäev, 23. november 2015

DIY - Tee ise advendikalender!

Hei!
Et mõtted ja näpud ikka pidevalt töös hoida, võtsin mõned nädalad tagasi ette projekti, mille raames meisterdasin Nilsile ise advendikalendri. Vana-hea Pinteresti abil leidsin laheda projekti, mille tegemisega peaks igaüks hakkama saama.
Kuna advendikalendri-aeg on käes juba vaid üürikese nädala pärast, jõuate veel praegugi selle nobedate näppude toel valmis meisterdada!
Minu suurimaks ajendiks kalendri tegemisel oli muidugi see, et Nilsi millegi toredaga üllatada. Üldiselt meeldibki mulle rohkem inimesi üllatada millegi toreda ise-tehtuga, kuna selliste projektide sisse saab panna ikka kogu nõu ja jõu, ning lõpptulem on alati omanäoline.
Eelmine aasta viisin talle koju selle kõige tavapärasema šokolaadidega täidetud advendikalendri, sellega juhtus aga nii, et rõõmu jagus vaid aknakeste avamiseks ja šokolaadid talle absoluutselt huvi ei pakkunud. Kui nüüd tõele au anda - ei olnud tegemist mingi eriti hea šokolaadiga ka muidugi, nii et ma talle nende hülgamist siiski pahaks ei pane.

Käesoleva projekti raames osutus kõige keerulisemaks ja aeganõudvamaks osaks välja mõtlemine, et mida siis õigupoolest torukestesse üldse panna. Kuna kalender on kokku klopsitud kleebitud tualettpaberitorudest, olid kinkide suuruspiirangud päris korralikud. Kahjuks ei saa ma teile veel avaldada, mis ma siis kõikidesse 24 torusse peitsin (arusaadavatel põhjustel eksole), aga näitan teile advendikalendri sisu siis, kui Nils on ajapikku kõik torud avanud.

Advendikalendri meisterdamiseks läheb vaja: 

  • 25 tualettpaberirulli sisutoru (sobivad ka majapidamispaberi torud, mida saab õigesse mõõtu lõigata)
  • suur tükk pappi, millele torud kinnitada
  • papitükk katuse jaoks
  • liim/kahepoolne teip (mina kasutasin enamus meisterdamise käigus kahepoolset teipi)
  • soovi korral kattepaber ning nöör/lint kaunistamiseks ning paberi kinnitamiseks
  • tavalist kleeplinti ja vatti
  • 24 kingitust

Kõigepealt alusta sellega, et kogud kokku 24 sobivat kingitust ning kogud kokku 25 toru (1 toru on mõeldud korstnaks). 
Kata kõik torud sobiva kaunistuspaberiga (minu oma on pärit Selverist ning maksis 2€).
Kinnita torud nelja kaupa reas kahepoolse teibiga aluspapile ning täida kingitustega. Kata torud pealt sama paberiga ning seo kinni nööri/lindiga. Mina panin enne torude katmist paberitele veel veidi lisa kahepoolset teipi, et need üksteise vastas ning eemaldamisel nihkuma ei hakkaks.


Nummerda torud ning ehita kalendrile katus. Kuna katuse kinnitamisel kasutasin ka tavalist teipi, mis jäi tobedalt läikima, katsin katuse pealt "lumega". Lumeks kasutasin loomulikult tavalist vatti.
Kuna torude aluspapp oli veidi pikem ning ruumi jäi üle, keerasin selle kahekorra ning tekitasin torudele papist põhja. 
Kingituste sisse ladumisel võid arvestada, et raskemad kingid jääksid allapoole. Alloleval pildil näete paremal pool Pinteresti originaal-ideed ning vasakul minu tehtud majakest.


Viisin kalendri eelmine nädal koju ja Nils oli super-üllatunud ning ootusärevil! Nüüd ei jäägi muud üle kui vaid pingsalt nädalake oodata ja Nils saabki hakata enda torukesi ning kingitusi avama.
Edukat meisterdamist ja tsauki!








Kommentaare ei ole: