Neljapäev, 27. august 2015

Retseptijutud - Kana Tikka Masala

Toidud, mida kodus valmistan, järgivad pea et täielikult tervislikku joont. Kuigi tuleb tunnistada, et teinekord lipsab sisse ka katsetusi mis vähe ebatraditsioonilisemad ja not-so-healthy.
Enamasti valmistan ühe toidu mitmeks järgnevaks päevaks ja tihtipeale tuleb ette, et minu ja Nilsi toidud on erinevad, seega teen kaks toitu korraga.
Tänane retsept aga, on meie mõlema suur lemmik, eriti just oma mõnusa särtsaka vürtsikuse poolest.


Kuna võtan iga päev tööle kaasa nii hommiku- kui ka lõunasöögi, tuleb alati valmistada süüa veidi rohkem.
Käesolevast Tikka Masala kogusest piisab ca. viieks toidukorraks.

Sul läheb vaja:
kookosõli (või misiganes õli sul olemas on)
2 kanafileed
pool sibulat
1 suur tomat
mandlid (puuduvad pildilt)
200ml kohvikoort ja 100ml vett
ingver/ingveripulber/ingveripasta
Tikka Masala maitseainesegu

Lisandiks teen ma põhimõtteliselt absoluutselt kõigele tatart ja antud söögi vürtsikuse balansseerimiseks täiesti lihtlabast kapsasalatit, mille koostisosadeks vaid kapsas ja lahja hapukoor.


Esmalt haki kõik koostisosad ning sega omavahel kokku 3spl Tikka Masala segu, 1spl ingverit ning 2spl õli.
Aseta sibul, tomat ja mandlid koos eelnevalt mainitud seguguga pannile madalale kuumusele ca. kolmeks minutiks.



Seejärel lisa pannile tükeldatud kana ning lase kogu kompotil praadida keskmisel kuumusel kuni kana on peaaegu valmis.



Keera kuumus madalaks ja lisa pannile 200ml kohvikoort ja 100ml vett. Lase kogu kupatusel umbes 10-15min podiseda, kuni kaste muutub paksemaks.



Tsauki!


Kommentaare ei ole: