laupäev, 19. detsember 2015

Tee ise jõuludekoratsioonid!

Hei,

vaatan siin aknast välja ja jõulutunde tekkimisega on olukord üsna trööstitu...nii pime ja kõle.
AGA sellest pole hullu, kuna jõuluolustiku saab ju täie rauaga toas tekitada! Täna näitangi teile mõnda pisikest nippi, kuidas endale ise jõuludekoratsioonid teha.
Ütleme nii, et meie Nilsiga oleme nö. jõuluteemalistest asjadest läbi aastate koju ostnud vaid kuuseehted...rohkem pole meil õigupoolest midagi.
Et aga olukord mõnusamaks teha, meisterdasin käesoleval aastal dekoratsioonid ise.


Olen teile juba mõnes varasemas postituses näidanud kuidas teha ise (jõulu)teemalisi dekoratiivpatju (LINK) ning samuti mitmeotstarbelisi pallikesi (LINK). Üks tänastest meisterdustest ongi suuresti seotud pallikestega - nimelt esimeseks dekoratiivelemendiks on võimalik täitsa ise teha koju valguspallid. Usun, et olete valguspallidega juba varasemalt ka tuttavad, kuna need on viimasel paaril aastal kaunistanud enam-vähem kõikide blogijate kodusid. Et mina aga Ebayst tellida ei tahtnud, vaid pigem soovisin enda õhtu vahva nikerdusega täita, võtsin valguspallide tegemise ette.
Ostsin esialgu Prismast vaid 1,2€ maksvad sooja valgusega tulukesed ning lugesin kokku, et tulukesi on juhtme peal 20tk. Meisterdatud pallid asetasin täpselt pooltele, ehk kümnele tulukesele. Kui pallid valmis, tuleb need vaid liimipüssiga tulukeste külge kinnitada niiviisi, et tuluke jääks palli sisse. Ja valmis ta ongi!




Olin alati arvanud, et valguspallid loovad koju mingise erilise õdususe. Ja täpselt nii ongi, pehme valgus sobib pühade (ja ka ülejäänud aasta) õhtutesse nii mõnusalt.


Teise dekoratiivelemendina otsustasin olemasolevatest vahenditest teha elutoa seinariiulile ühe jõuluse pildi. Kasutasin selleks täitsa suvalist vineeritükki, nööri, valget värvi ja sinist ning hõbedast glitterit mis mõlemad olid olemas juba eelmise aasta jõulupärja valmistamisest (LINK).
Tuli vaid internetiavarustest sobiv temaatika leida ja meisterdamine võis alata! Et mina olen igal aastal erilises lumevaimustuses, lootsin enda teosega lume indiaanitantsu kombel välja võluda...ei pea vist mainima, et see ei ole veel toiminud.


Sellised said seekord minu meisterdused, kui teil aga suurem tuhin peaks peale tulema, siis siin on teile mõned näited mida saate samuti kodus ise teha, et kodu jõuluehteisse kaunistada.
Õpetuse leidmiseks, kliki dekoratsiooni nimetusel.

1. Purkidest küünlahoidjad


2. Lumekuul


3. Toolikatted


4. Sädelev põhjapõder



5. Valgustatud seinapilt






7. Veiniklaasidest küünlahoidjad



Ärge unustage osaleda jõululoosis (LINK)!

Praeguseks kõik ja mõnusat pühade jätku!


Kommentaare ei ole: