kolmapäev, 23. detsember 2015

Tenerife Jõulud 2014

Minu jõulud on igal aastal olnud üsna traditsioonilised. Olenemata sellest, et jõulud mööduvad juba aastaid niiviisi, et pidustused kestavad lausa kolm päeva järjest (erinevates kohtades muidugi), saadetakse pühad mööda kõikides kohtades lõbusa pere, rohke maitsva söögi ja vahvate tegevuste saatel.
Eelmine aasta sattusime Nilsiga aga sellisesse olukorda, kus umbes 15 päeva enne jõule tegi minu isa meile pakkumise, et me jõulupühad koos nendega Tenerifel vastu võtaksime. Nimelt oli neil plaanis kahenädalane Tenerife puhkus, kinni pandud suur maja ja olime meiegi sinna oodatud.
Tegime siis Nilsiga mitu päeva kõvasti otsitööd ning leidsime lõpuks soodsa lennureisi. Olenemata sellest, et lennureis võttis meil aega pea et 12 tundi, jõudsime ilusti mõned päevad enne jõulu ülikuumale Tenerifele kohale. Lennureis oli üsna keerukas, mis tähendas, et pidime kõigepealt lendama Eestist Leetu, Leedust Münchenisse, Müncheni lennujaamas 7 tundi aega surnuks lööma ning seejärel saime lõpuks võtta suuna Tenerife poole.

Meie Nilsiga saime Tenerifel olla lausa 10 päeva ning suurem osa ajast möödus rannas mõnuledes, rohkelt mereande süües (sest need olid Tenerifel nii-ii-iii soodsad) ning lugematul kordadel õdedega Frozenit vaadates.





Kui aga jõulupäev kätte jõudis, andsime endast kõik, et maja jõuluehteisse seada ja kuuma ilmaga võimalikult jõulune tunne tekitada.
Kuna meil oli toas mingine kunstpuu, ehtisime selle olemasolevate vahenditega ära ning asetasime kingid puu alla. Kõige vahvam osa oli tegelikult selle päeva jooksul rannaskäik. Nimelt varusime meile kõigile päkapikumütsid ning ehitasime rannas kividest lumememmesid.
Tundub, et see pakkus teistele rannas olevatele inimestele kõvasti nalja ja saime nii mõnegi inimese jõulumeeleolusse viidud.






Meie jõuluõhtust ei puudunud ka muidugi minu isa iga-aastane meeliülendavalt maitsev jõulupraad, mille ta juba poole päeva pealt ahju pani. Jõulupraega juhtus aga selline lugu, et peale mõnda tundi küpsemist otsustas ahi otsad anda, kuna polnud nii pikka küpsemisaega vast enne kogenud. Õnneks päästis meid välja majaomanik, kes jõuluprae enda koju küpsema viis.
Käisime ka kohalikus supermarketis kust otsisime võimalikult sarnast toodet hapukapsale. Leidsime sakslaste toodetud VIIMASE konservpurgi, milles peitus valgeveini kastmes hapukapsas. Peale mõnetunnist suhkruga hautamist sai sellest aga päris õige eestipärane hapukapsas.


Käesoleva aastased jõulupidustused saavad meie jaoks alguse täna Nilsi vanematekodus. Kingid on pakitud ja ootel, luuletused selged ja oleme valmis täielikult jõulumeeleolusse sukelduma!
Teile aga mõnusat jõuluaja jätku ja veetke rohkelt aega perega!


Kommentaare ei ole: