teisipäev, 9. veebruar 2016

Retsept - Banaanileib

Hei,

täna tutvustan teile üht enda viimaseaja lemmikleidu. Jah, loomulikult on tegemist siinkohal retseptiga. Tunnistan küll ausalt, et tänase Vastlapäeva magusadoosi saan ma kätte ühe mahlase Mamo vastlakukli näol aga kodus on mul järgmisteks päevadeks ootamas üks mõnus banaanileib.
Antud avastus on lausa niivõrd hea, et olen seda viimase paari nädala jooksul teinud mitu korda.

Banaanileib sobib enda olemuselt nii magustoiduks, hommikusöögiks kui ka vahepalaks. Tegu on ühe tervislikest koostisosadest pakatava toiduga, millest saab kätte väga mitmed päevaks vajalikud ained.

Kui nüüd aus olla, siis retsepti baasina olen kasutanud Paljas Porgandi (LINK) banaanileiva retsepti aga olen teinud enda jaoks mõned mugandused nende toiduainete näol, mis küpsetamise hetkel kodus olemas on. Banaane on meil alati meeletult palju ja seega on banaanileib üks igati õige valik.

Tuleb tunnistada, et minul puudub igasugune varasem kokkupuude avokaadoga. Olen alati arvanud, et avokaado näol on tegemist ühe üsna maitsetu puuviljaga mille küpsusastme tuvastamine poes on pea et võimatu. Käesolevas retseptis aga avokaado enda tee leiva sisse leiab ja avastasin end meeldivalt üllatuvat kui esimest korda avokaado-banaanisegu valmis tegin. Tegemist oli ühe imemaitsva kooslusega, mille oleks tahtnud juba niisama blenderist nahka pista.

Aga ilma pikema sissejuhatuseta räägingi teile nüüd pisut täpsemalt, et kuidas seda leivakest siis küpsetada.

Sul läheb vaja:

250ml mandleid
250ml täistera kaerahelbeid
3spl mett
5spl kreeka jogurtit (või maitsestamata jogurtit)
1 avokaado
4 banaani
2tl küpsetuspulbrit
2 muna

Soovitan kasutada nii puhtaid mandleid kui võimalik. Usun, et kõige maitsvam leib tuleks vast kooritud mandlitest  (siinkohal pean silmas neid täitsa kooritud valgeid mandleid).
Jahvata mandlid blenderis jahuks ning aseta suurde kaussi ootele. Jahvata jahuks ka kaerahelbed ning sega saadud jahu kokku mandlijahu ning küpsetuspulbriga.
Sega kuivainetele juurde munad ning mesi.

Aseta blenderisse tükeldatud avokaado ning banaanid. Lisa ka jogurt, et blenderdamine oleks kergem.
Kui mina esimest korda antud segu ilma jogurtita blenderdada üritasin, nägin kurja vaeva, et mu vaene väike blender otsi ei annaks. Just sellepärast soovitangi jogurti samuti blenderisse lisada kuna jogurti kreemjas konsistents aitab viljadel paremini seguneda.


Sega kreemjas segu kokku kuivaineseguga ning aseta kõik küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Minu kasutuses oli pisike ahjuvorm, mis tegi oma töö suurepäraselt ära, seega leivavormi olemasolu ei mängi siin rolli.

Aseta vormitäis headust 175 kraadi juurde 30 minutiks küpsema. Peale küpsemist soovitan lasta leival veel jupp aega tõmmata, et ta jõuaks taheneda. Eriti hea on banaanileib järgmistel päevadel.



Mõnusat kokkamist!

6 kommentaari:

Jannika ütles ...

Ooo, seda proovin kindlasti!!!

Kristiina ütles ...

Oiii mina proovin ka!

Anonüümne ütles ...

Mmmmmm.. pean proovima :D aga ilma avokaadota :D

Liisa Pärnpuu ütles ...

Jeee proovige!! :) Kadi miks ilma avokaadota? :)

Anonüümne ütles ...

Ma ei oskagi öelda, ma pole kunagi banaanileiba teinud ja esimesel korral vist päris nii erilise asjaga nagu advokaado ei julgeks katsetada :)

Liisa Pärnpuu ütles ...

Mina ju ka kasutasin avokaadot esimest korda ja olin üsna skeptiline AGA siinkohal ei olegi oluline avokaado maitse vaid hoopis konsistents mis sellest tuleb. Mulle tundub et see on käesoleva retsepti puhul päris oluline sidus-materjal :)