esmaspäev, 27. juuni 2016

Lõputrall - VIDEO

Ma mäletan seda üsna selgelt, et kui kümme aastat tagasi hakkas terendama üheksanda klassi lõpetamine, jäin võrreldes tänapäevase kleidihullusega ikka üsna rahulikuks. Käisime emaga läbi kiirelt Esprit poest, kust soetasin tavalise musta maika, valge ülepõlve A-lõikelise seeliku ja täitsa tavalised mustad balleriinad. Sarnases rõivais oli näha paljusid teisigi, kuna riietevalik oli tol ajal ikka üsna kesine ja miskit erilist sitsi-satsi kuskilt leida ei olnud. No tegelikult...ei olnud tol hetkel isegi mõttes, et peaks kuidagi veel pidulikumalt end esitlema, jalga panema kontsad või pähe keerama rullsoengu. Lihtsus oli tol ajal täiesti tavaline norm.
Kui aga aastad möödusid ja lähenema hakkas gümnaasiumilõpp, olin endale millegipärast pähe võtnud, et vot nüüd ma vajan õmbleja juures tehtud kleiti! Ja mitte lihtsalt kleiti, vaid tikanditega, kehasse istuvat ja kindlasti ilusast läikivast materjalist.
Keelitasid mis nad keelitasid aga valisin Abakhanist välja valge paksu PULMAkleidi materjali, millega õmbleja kurja vaeva nägi ja sellest mulle lõpukleidi nikerdas. Peale lasin tikkida lilli ja muud nodi. Gümnaasiumi lõpetamiseks läksin ka sirge seljaga juuksurisse ja mul oli ikka üsna kindel visioon, mida oma soengust ootan... Lahkusin juuksurist paksult lakki täis peaga ja kivikõva soenguga, mis otsustas salkude lahknemisel totaalselt oma elu elada.
Mäletan, et printisin välja just selle pildi ja kujutasin ette, et juuksuritoolist lahkudes näen välja täpselt nagu Jessica Simpson, kelle soengustiilid tol ajal niivõrd popid olid. Viltune silmavaadet piirav tukk, suured rõngad kõrvas, lendlevad lokid, puhevil juuksed -  see oli lausa unelm :D


Meigi otsustasin teha kodus, kuna pidasin end sel alal professionaaliks ja kedagi teist enda kallale ei usaldanud - õigemini, väga keerukas oli üldse kedagi leida, kes meiki teeks. Tänapäeval on ju meikareid jalaga segada ja vali keda tahad... 8 aastat tagasi oli võimalik minna vaid mõnda kindlasse salongi, kus sulle hingehinnaga meik näkku maaliti ja kooner nagu ma olen - seda ma kindlasti endale lubada ei saanud.

Nüüd hiljem mõeldes ja meenutades kuidas trotsisime lõpupäeval tugevat vihma ja tuult - ega see kodukootud meik miski väga ilus ei püsinud küll...rääkimata kivikõvast soengust.

Aastad möödusid ja jõudsin tudeerida ülikoolis kahel erineval erialal. Kui 2013 aastal jõudis lõpuks kätte see kauaoodatud ülikooli lõpetamise päev. Seks hetkeks oli juba vanust turjal piisavalt ja pulmakleiti enam lõpetamisel kanda ei tahtnud. Planeerisime Nilsiga hoopis kiirreisi Stockholmi, kust H&M'ist lootsin üht kindlat kleiti skoorida. Olin selle nende netipoest leidnud ja armusin silmapilkselt. Kingad skoorisin Batast ja käsi südamel võin öelda, et nii kingad kui ka kleit, mida ülikooli lõpuaktusel kandsin, on ühed minu suured lemmikud siiani ning hoian neid kui kullatükke, et mõlemad võimalikult kaua vastu peaks.
Ülikooli lõpetamiseks võtsin end lõpuks kokku ja lasin sõbrannal, kes igapäevaselt meikarina tegev on, endale teha ka meigi ja soengu. Kusjuures praegu kui ma allolevat pilti vaatan, tundub see soeng ikka sigasarnane ülalolevale Jessica soengule. Tundub, et lõpuks mu unelm siiski täitus haha :D




Nagu mul ikka kombeks - jutustasin nüüd jube pikalt teile endast. Tegelikult tahtsin ma hoopis rääkida oma õe Lotta lõpetamisest.
Nimelt lõpetas Lotuke meil üheksanda klassi, seega tegu oli tema päris esimese suurema lõpetamisega. Uskumatu on asjaolu, et tänapäeval on preilid üheksanda klassi lõpetamisel juba nii üles vuntsitud, et mul tekib tunne justkui peaksin midagi veel lõpetama, et saaksin tänapäevase stiiliga sammu pidada.
Lotta lõpukleidi otsingud algasid meil ka juba kuid tagasi ja skoorisime selle lõpuks Hippsteri poest. Jeesuke milline kleidiparadiis seal valitses. Pidin ikka tõsimeeli end tagasi hoidma, et mitte kleidimerre viskuda ja rahakoti raudasid paotada. Õnneks oli fookus siiski seekord Lottal ja minu kleidiostu sundmõtted võitu ei saanud.
Kuna tänapäeval on kombeks igaks kümneks puhuks lasta teha meikari ja juuksuri juures nägu pähe, kinkisime Nilsiga Lottale sünnipäevaks just need eelmainitud. Lotta soengu tegi nobenäpp Heleen Ode ja kauni näo maalis Kerstin Koort.
Neiud ootasidki meid möödunud teisipäeva hommikul kell 9.00 oma stuudios kus kõvem maalritöö ja lakitamine lahti läks. Mina seal kõrval üritasin endale ise tähtsa näoga värvi peale uhada ja vahtisin suu ammuli kuidas profid töötavad.

Muideks - minul on allolevatel piltidel jalas just needsamad Bata kingad, mida ka ülikooli lõpetamisel kandsin. No niiii lemmikud ja mugavad.




Kuna lõpetamisepäev oli Lotta jaoks väga oluline, võtsin sellest üles ka väikese vlogi, mille ka nüüd kokku panin. Selle postituse lõpuks jätangi teid vlogi vaatama ja soovin mõnusat esmaspäeva jätku :)


9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Super head nägite välja. Tahaks teada, kus kohast on Lotta ilusad kungad pärit?

Liisa Pärnpuu ütles ...

aitäh! Ta ostis kingad Aldost :)

Anonüümne ütles ...

Tahaks lihtsalt südamele panna, et ära filmi ise kui autoroolis oled. Väga ohtlik nii endale kui ka teistele liiklejatele ja seda eriti veel linnaliikluses. Paratamatult on tähelepanu hajutatud!

Liisa Pärnpuu ütles ...

tõsi ta on, tol hetkel tiksusin muidugi ummikus ja automaatkastiga auto veeres enamvähem ise edasi :D aga mõistan su muret ;)

Anonüümne ütles ...

Tahaks õudselt ka Sinu 9. ja 12.klassi lõpupilte näha. Justnimelt seda võrdlust :D

Anonüümne ütles ...

Ja mina sooviksin teada kust hoopis sinu valge kelidike pärit? Nii kena!

Liisa Pärnpuu ütles ...

See on Mangost. ülihea tugev materjal ja ainult 19€ kusjuures! :)

Anonüümne ütles ...

Mis eriala ülikoolis õppisid ja miks just selle valisid? :)

Liisa Pärnpuu ütles ...

Õppisin esialgu Tallinna Ülikoolis Kultuuriteadust ligi 2 aastat. Armastan tohutult ajalugu ja ajaloolist kultuuri seega oli antud eriala tol hetkel hea valik. Küll aga selgus lõpetamise lähenedes, et antud kraadiga ei ole mul suurt kasulikku peale hakata ja läksin ümber BFM'i PR peale, ehk siis Public Relations. Õpe oli inglisekeeles ja käitles mitmeid erinevaid meediateemasid, PR'i ja turundust. Keskendusingi suuremalt jaolt turundusele ja tänu sellele olen ka juba viis aastat turundus agentuuris tööl :)