esmaspäev, 10. oktoober 2016

Reisimisest ja niisama lobajuttu

Hei sõbrad,

ja ilusat uut sügisnädalat! Käesolev nädal algab minu jaoks üsna mõnusal kergel noodil, eriti annab asjale jumet akna taga särav kuldne sügispäike. Sellise ilmaga ei ole üldse mitte paha töönädalat alustada. Soojas kontoris istudes, tuules keerlevaid puna-kollaseid lehti vaadetes mõlgutan mõtteid puhkusest.

Mõtteid mõlgutan seetõttu, et käesoleva nädala lõpus, põgeneme kiirele minipuhkusele Rootsimaale. Oleme Nilsiga nüüdseks koos olnud pea, et kuus aastat ja esimestel aastatel käisime ikka korra aasta jooksul kiirel Rootsisutsul. Oleme alati käinud lihtsalt kahekesi, sest et esimestel aastatel pidime pressima end sellesse kurikuulsasse neljakohalisse uberikku (loe: kajutisse) ja kohe kuidagi ei olnud himu seda veel kellegiga jagama hakata.

Esimestel aastatel põgenesime Rootsi peaasjalikult selleks, et saaks lihtsalt koos puhkusele, sest nii palju võimalusi veel ei olnud, et kohe soojamaa reisile põrutada. Muidugi tuli ka rahakotirauad Rootsi kaubanduses ribadeks tõmmata, sest väljamaal shoppamine on ikkagi väljamaal shoppamine eksole. Viimastel aastatel, samuti ka käesoleval, panustame rohkem niisama jalutamisele, vahtkonna vahetuse jälgimisele ja laevas Bingo mängimisele. Korralikud vanurid ikka :D
Kuidagi on välja kujunenud ka niiviisi, et kruiisi juurde lihtsalt peab kuuluma buffee hommikusöök aga ainult sel juhul kui see toimub Rootsi jõudmise hommikul, et saaks mõnusalt saarekeste vahel liueldes hommikueinet naudiskleda ja kohviga end kosutada. Samuti oleme alati olnud suured Rootsi laua fännid, mistõttu ei möödu kruiis ühe korraliku õhtuse pühasöömaajata.

Laevale minnes oleme üldiselt teinud aga sellist trikki, et esimesel õhtul laeva pakutavat ei manusta vaid varume hoopis kaasa mitu karpi sushit, et seda siis mõnuga kajutis lebotades nosida. Seekord on meil ka korralik suur kahe inimese kajut, milles laadnalt end sirutada ja oleskleda saame.


Puhkuse lähenemine tekitab minus alati juba jupp aega varem helget ja mõnusat olemist. Tuju on pidevalt hea ja tahe ning jaks tööd teha on ka täitsa omal kohal olemas. Hetkel olen veel eriti korralikus puhkusevaibis sees, sest tegelikult ei päädi meie puhkusenimistu käesoleval aastalõpul mitte vaid Rootsiga, vaid Detsembrikuus, justnimelt jõulude ajal ootab meid midagi hoopis troopilisemat.
Umbestäpselt täitsa kogemata kukkus välja niiviisi, et taaskord läheme jõulude ajal kogu meie suure famiiliaga Tenerifele ja seda pea, et kaheks nädalaks. Kohe kindlasti kannab idee Tenerife päikese all lamasklemisest, lastega basseinis sulistamises ja paella söömisest mind kenasti läbi sügise. Imelikul kombel on käesoleva aastane sügis meie vastu ju tegelikult imeliselt helde olnud ja peaasjalikult vaid kuldsete toonidega emmanud, vastupidiselt tavapärasele porilombi hallile niiskusele ja pimedusele. Alati kui ma aga Tenerifest juttu teen, hakkab mul peas mängima üks lugu. Tegemist on minu absoluutse lemmikuga Ed Sheerani sulest, kes ka muidugi ise istub minu lemmikartistide edetabelist kohal number üks.




Elevust lisab kogu kompotile veel asjaolu, et jumal tänatud lõpuks ometi suutsin ma endale osta päris enda kaamera. Antud ostuga suutsin õlgadelt ikka korraliku koorma veeretada ja tagada kindlustunde kui tarvis filmida - ükskõik kus ja millal - I can do it! Olin täiesti veendunud, et soovin endale Canon Powershot G7 X kaamerat ja ausaltöeldes ei olnud mul vahet, kas tegu on uuema või vanema versiooniga. Mõlemad on üsna sarnased ja mis peamine - sel kaameral on flipscreen, mis on üleootuste vajalik asjapulk. Leidsin endale peale pingsaid otsimisi kõikidest elektroonitarvete netipoodidest, Amazonist ja muust taolisest, lõpuks ühe kasutatud kaamera, millel ka koheselt järel käisin, et mitte imeheast pakkumisest ilma jääda. Kui muidu oleksin kasutatud tehnika osas võibolla pisut skeptiline, siis seekord olin 100% oma ostus kindel, sest kaamera ostsin absoluutselt tipptegijalt ja teadsin, et kui keegi kaameraga hästi käituda oskab, on see kindlasti tema.

Igatahes, nüüd on mul olemas kaamera, mille ilmselt ka Rootsi kaasa haaran ja pisut vlogida püüan. Kohe kindlasti kavatsen vlogida ka Tenerifel, sest see elamus on lihtsalt liiga mõnus, et seda vaid pelgalt endale hoida.

Postituse lõpuks soovin teile mõnusat uue nädala algust ja lisan ühe pildi mõne aasta taguselt Rootsi reisilt. Tänaseks aga minu poolt kõik ja räägime varsti jälle!


4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kust sa rootsi piletid ostad? Ma just vaatasin, et koos rootsi lauaga oli 450 eur?!?!?!:D veits liig

Liisa Pärnpuu ütles ...

Mul oli Club One kaardiomaniku sooduskupong, millega saime kahese kajuti 40€ ja Rootsi laud ühe inimese kohta on minu meelest 30€.
See pakett mida sa vaatasid on võibolla mitme Rootsi lauaga, meil see vaid ühel õhtul.

Anonüümne ütles ...

Oi, korraliku Rootsi kruiisi isu ajasid peale! Jaa, see mõnus kahene kajut, kus on suur voodi - mega mõnus! Naljakas, hakkasin mõtlema, et olen Rootsi kruiisil käinud alati külmal ajal, kas siis aasta lõpus või aasta alguses, soojal ajal polegi sattunud :)

Liisa Pärnpuu ütles ...

Ma olen ühe korra käinud ka suvel, juuube mõnus oli. Stockholm on ikka ilus linn :)