kolmapäev, 9. november 2016

Home Inspo

Hei sõbrad,

lugesin siin just hetk tagasi Miramii viimast blogipostitust, kus ta jagab muljeid esimese ja teise kodu soetamisest ja sisustamisest, vastab hulgale sisustusteemalistele küsimustele ja pajatab muust heast - paremast. Sain tollest kirjutisest kohe niivõrd palju inspiratsiooni, et tahtsin siia ka oma mõtteid sisustusteemadel jagama tulla.

Kuna minul puudub veel isiklik kokkupuude päris oma pesa nullist ülesehitamisega, loen tema postitusi alati suure huviga ja üllatun ikka ja jälle, et kuidas neil nupp nii hästi nokib. Lahendused on viimsegi detailini läbi mõeldud ja ideaalselt ellu viidud. Tunnistan küll, et minu maitse kodusisustuse osas ei ole päris nende omaga kattuv aga imetlen neid kohe kindlasti selles osas, et nad enda rida nii hästi suudavad ajada. 

Täna loetud postitus pani silma särama esmalt sel põhjusel, et Miramiil on olemas läbi kogemuste saavutatud teadmised parimatest diilidest, olgu tegu siis parketiostu või akendepaigaldajatega. Mis iganes valdkonnas, tema blogist leiab alati häid nippe ja seda ka sel korral. Ilmselt andis minu tänasele kirjutisele suurema tõuke asjaolu, et päris oma unistuste kodu ei tundugi enam olevat seitsme maa ja mere taga, vaid ideeliselt kipub lähemale tulema ja on nüüdseks ehk juba kuue maa ja mere taga? Edusamm igatahes :D

Kõige enam ajendas mind kirjutama Miramii postituses aga lõik, kus räägib top 5 soovitustest kui kodukujundamine käsil peaks olema ja lõik, kus arutleb maitse kujunemise üle - mis seda mõjutab ja millised on elu õpetused ses vallas. Üks suuremaid küsimärke mu peas, seoses kunagi ettevõetava kodusisustuse/ehitamisega, on asjaolu, et kuidas ma küll peaksin oskama kõiki enda peas keerlevaid detaile omavahel kokku sobitada ja kust ma küll kõik soovitud asjad leian? Vajan alati millegipärast tõuget ja teiste nõusolekut, et kas teen ikka õige otsuse ja öelge palun jumala eest mis on 100% õige!!! :D

Miramii aga julgustab jääma endale kindlaks, usaldama oma maitseeelistusi ja ka kõige hullumeelsemate disainelementide kasuks pigem otsustama kui tagasi lükkama. Et kodu saaks oma tegu ja oma nägu. Iseenesest täitsa õige mõtteviis.
Samuti tuleks rohkem kasutada seda vana head kvaliteet üle kvantiteedi suhtumist, sest kui ikka ühe korra teha, siis teha korralikult. Tunnistan, et liiga tihti kipun toimima vastupidiselt sest kvantiteet tagab teinekord odavamalt rohkem, selles olukorras tuleb vast aga end pisut ümber kasvatada.

Nüüd aga minu jaoks põnevaim teema - mille põhjal olen oma maitse disainielementide osas kujundanud? Ausaltöeldes olen praeguses kodus saanud oma kätt mängu panna vaid pisikeste detailide ja isetehtud aksessuaaride näol, sest suuremaid otsuseid, mis rohkem investeeringut nõuaks, pole olnud mahti teha. Seega peab paika, et hetkel on otsused ajendatud pigem võimalustest või nende puudumistest. Mina ei näe enda elu kümne, isegi viis-aastaku plaani järgi korterelamus tiheda liiklusega autotee ääres. Näen end kepslemas männimetsas, kuuseriisikate ja mustikate vahel. Okei väike disclaimer - ma ei tea kas männimetsas kasvavad kuuseriisikad ja mustikad :D Hoiangi ilmselt sel põhjusel saba ja sarvedega end praeguse eluaseme täiustamisel tagasi, et saaksin oma unistuste metsamajakesse rohkem hinge ja mis seal salata - investeeringuid panna.

Minu visuaalne maitse on aga defineeritav ilmselt sõnaga pehme ja perekeskne. Koht kuhu saan ilma probleemita enda hiiglasliku perekonna suure laua taha õhtusöögile kutsuda ja neile vajadusel ka peavarju pakkuda. Selline kohake, kuhu minu õed-vennad tahaksid külla tulla ja minuga koos köögis askeldades mõnusalt aega veeta ja hiljem terrassil kohvitassi taga jutustada.
Mulle meeldiks maheda tooniga puidune, valgete detailide, suure kamina, pehmete diivanipatjade ja pleedidega dekoreeritud elutuba. Heleda mööbliga ja suurte maakivist põrandaplaatidega köök, mida kaunistavad südameprindiga pajalapid ja köögirätikud. Pigem tumedamates toonides tagasihoidliku disainiga vannituba ning hämar pehmetes toonides magamistuba, mille disainile annaks viimase lihvi kivitekstuur, mis põimub puiduga ühte. Mulle meeldivad puud, tikripõõsad ja aialippidega ääristatud maalapikesed, mille keskel armas tossava korstnaga maja. Kas seda on siis liiga palju palutud? :D

Et ma oma peas seda kõike nii elavalt suudan ette kujutada, annan inspireerivate fotode näol ka teile pisut selgema pildi ja tõmbangi siinkohal postituse kokku. Olge nii head ja andke teada, milline on teie maitse ideaalse kodukujunduse osas. Räägime varsti jälle!








2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas elate praegu üürikas?

Kindlasti täitub millalgi su unistus ja saad täpselt sellise kodu nagu unistad:)

Liisa Pärnpuu ütles ...

Õnneks hetkel üürikas ei ela, seega saame rahulikult nö. üüriraha kõrvale panna :)