neljapäev, 4. aprill 2019

Üks mõnus päev pildis

Uskumatu kui palju positiivset energiat kevadsoe päikesevihk võib anda. Otsustasin täna hommikul kell 7, et tuleb üks tegus päev ja asi vask. Viimase nädala on pojake varasema kella kuuese äratuse asemel meid alles seitse-kaheksa üles ajanud ja las ma ütlen teile midagi, see on jumalik!
Jõudsime pojakesega pudrukausid tühjaks vohmida ja juba venitasingi endale vaikselt trenniriideid selga. See kevadine soojuslaine on minu trennikotilt tolmu pühkinud ja täitsa usinalt on siin jooksu ja muudki põnevat teha vihutud. Olin juba veitsa mures, et kaua ometi see lodev olesklemine veel kestab, sest trennis pole ma käinud juba jaanuarist saati, aga õnneks suve lähenedes ju mott alati kasvab. Oleme sõbranna Kertuga juba pea terve kuu hässsti distsiplineeritud ja eeskujulikena ka miskit kükiväljakutset teinud ja imekombel pole 500 korda päevas kükitamine enam midagi ilmvõimatut ja imelikku. Natuke on isegi kahju, et väljakutse nädala pärast otsa saab, sest ma lihtsalt vajan ja toimin säänsete tee-just-seda-nii-palju-iga-päev kavade najal. Vast otsime siis midagi uut ja põnevat, mille taktis iga päev trenni edasi vihtuda.

Lõunasöök

Kas sa üldse oled jooksnud, kui sa seda ei jäädvusta?!?

Iiiigatahes kuhu ma nüüd jutuga jõudsingi. Ahjaa, sain varahommikul oma mõned kilomeetrid joostud (mega raske on, üldse ei salga) ja kaesin hommikupäikese paistel kodus õudusega tolmurulle, mis mööda elamist ringi veeresid. Ma ei saa aru kui palju peab üks inimene koristama, et enam iga päev ei peaks koristama? Loogika, ei, ja? Aga eks ta vast lihtsalt see lapsega elu ole - alatasa mingid pudid ja sodid ja toidujäänused ja pusletükid ja pliiatsid ja ja ja... ühesõnaga saate aru küll.
Peale jooksmist ja koristamist oli kere piisavalt soe, et kiirelt ära teha ka tänase päeva kükikogus, mis tänu 11kg kaaluvale  seljas istuvale lisaraskusele alati pisut keerukamaks muutub. No ei saa ju lasta emmel üksi lõbutseda - pojake tahab ka oma saada.



Küpsetasin veel enne pojakese lõunaund valmis kartuli-hakklihavormi ja sättisin ta seejärel lõunaste unenägude rüppe. Aga egas siis puhkehetke ette nähtud ole, sai ju öeldud, et tuleb tegus päev! Üldiselt toimetan poja une ajal tööasju aga korra paari kuu jooksul võtan ette ühe hiiglama igava ja tüütu tegevuse - triikimise, võeh. Pärast on tegelikult alati nii hea tunne. Noh nagu peale trennigi, et tehtud või nii.

Lõunatuduga ühelpool, seadsime end sõprade Kertu-Nolani juurde, et poisid saaks koos mängida ja empsid jalutada. Tegelikult oli mineku põhiajendiks asjaolu, et pidin Kertult hulga riideid-jalatseid võtma, mille müügiga ehk pisut aidata saan. Irooniline on aga see, et päikest sai nauditud, poisid said mängitud, kohvi sai joodud ja koju jõudes avastasin, et riidekotte ma küll kaasa ei võtnud. Klassika.
Kodus võõrustasime veel pojakese lemmikut - tädi Lottat - kes meie juures peale kooli mõnikord söömas ja niisama chillimas käib. Minu meelest nii äge, mina saan õega aega veeta ja pojake oma ägeda tädiga. Neil on koos alati niiii lõbus.


Õhtupooliku veetsin suht mõnusalt. Või noh... endale omaselt. Vaatasin sellist filmi nagu "Triivijad" ja lihtsalt lahistasin nutta 😅 Ma olen filme vaadates emotsionaalselt niiiiii nõrk ja nutan hästi palju. Samas see on natuke nagu vabastav ja kasulik ka. Nägin just, et Kanal2 pealt tuleb täna "Poisipõli", mida ka ammu näha olen tahtnud. Pean end emotsionaalselt kuidagi ette valmistama, et raudselt tuleb siit pikem nutujoru 😃

Igatahes, hea päev oli. Nils palus enne kossuvõistlustele minekut, et ehk võiks koju saabudes teda pirukalõhn tervitada - singi-juustu ja õuna it is! Just astuski ta võidujoovastusega koduuksest sisse ja no küll võib inimene pirukate üle rõõmustada. Olgu tal siis see rõõm.

ei-tea-mitmes-selfi, et enda kunstripsmevaba välimusega harjuda 


5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Näed nii värske ja noor välja ilma kunstripsmeteta :)

Anonüümne ütles ...

Peaks mainima, et see kunstripsmete look meeldib mulle tohutult. Nii siiras ja armas näed välja ja muidugi on sul loomulik ilu

Kaisa ütles ...

Imelised inimesed❤️ Aga ma küsiksin, kust su päikeseprillid on pärit:)))

Liisa Pärnpuu ütles ...

Päiksekad on firmalt Quay Australia :)

Anonüümne ütles ...

Vau lihtsalt, kui ilus ja armas sa ilma ripsmeteta oled!