neljapäev, 16. juuni 2016

Pruuniks teiseks juu...ptüi...kogu eluks!

Hei armsad,

praegu siia seda kirjas pannes kõlab see mulle endale üsna kummastavalt, aga tõepoolest pean konstateerima fakti, et vähemalt korra nädalas küsitakse minu käest või noh...võibolla visatakse teinekord ka ninapihta et: "Issand kuidas sa koguaeg niii pruun oled!?!".
Pooleldi uhkelt saan ma igakord selja sirgu lüüa ja pobisen esimese lausena välja, et solaariumihunt ma ei ole! Solaariumit ei ole ma tegelikult külastanud juba üksjagu  kolmjagu aastat vähemalt aga pruun olen aastaringselt sellele vaatamata.
Ma ei püüa nüüd väita, et jumekas nahk on miski A&O või ilusa elu valem aga ilma igasuguse piinlikuseta võin tunnistada, et mina ilma jumeka nahata ei saa. Õigemini, inimesed vast ei tunne mind siis äragi. Tunnen, et pruunina vähemalt 5x enesekindlamana ja olen ka kindlasti palju elurõõmsam. Ma pisut püüan teile enda nippe jumekuse saavutamiseks kirja panna :)

Esiti mainin ära selle, et päevitamine on minu jaoks üsnagi keelatud tegevus ja seda meditisiinilistel põhjustel. Jah - ma siiski päevitan suvel kui avaneb võimalus või tekib trööstitu igatsus ninal asetsevate tedretähnide järgi või kui D vitamiini varud totaalselt otsakorral, aga ega see mulle miskit üleliigselt head tee.

Et nüüd pikk sissejuhatus kokku võtta - mina olen uhke purgipäevituse kasutaja ja selle üle õnnelik! :D Nimelt kasutan ma juba vähemalt 10 aastat isepruunistavaid kreeme ja olen selle piiika piiika aja jooksul terad sõkaldest eraldanud ja saanud aru mis toimib - mis mitte. Mis reaalselt lehkab õõvastavalt - millel aga mõnus parfüümilaadne lõhn.

Põhimõtteliselt on niiviisi, et kui ma päevitaksin päris päikese all, päevitun üsna oranžikaks ja näen välja nagu sööksin regulaarselt porgandeid, et just sellist välimust saavutada. Kuna olen sellega harjunud, ei häiri mind absoluutselt ka asjaolu, et tõepoolest nagu müüdid väidavad - isepruunistav võib su oranžikaks teha. Aga kuna mina isiklikult lähen oranžiks niivõinaa, on see minu jaoks täiesti okei :D


Panen teile siia kohe ka paar näidispilti, et näeksite kui vahvalt oranžikana mind suhteliselt tihti kohata võib :D



Nüüd siis lähemalt toodetest. Olen juba üsna mitu aastat kasutanud (ilmselt maailmakuulsa St.Tropez isepruunistaja re-make) St.Moriz isepruunistavat vahtu. Antud toote ülisuurteks plussideks on kindlasti, et vaht kuivab ausõna umbes 10 sekundiga, mõjub väga tõhusalt vaid ühe kasutuskorraga ja samuti lõhnab üsna tagasihoidlikult (vähemalt võrreldes muude tema ametivendadega). Minu jaoks üks olulisemaid faktoreid ongi asjaolu, et toode peab äärmiselt kiirelt kuivama, kuna mina olen aa-laa-tii kasutanud isepruunistavat vahetult enne ööund. Ma ausaltöeldes ei kujuta isegi ette kuidas inimesed suudavad neid keset päevast aega kasutada ja seejärel rahuliku südamega kodust välja jalutada. Kas sa siis ei tea, et sind varitseb nii palju ohtusid, mis kreemi mõjumise ebaühtlaseks teevad??? :D 


Ühe põneva tootena tooksin kindlasti välja ka Garnieri isepruunistava udu (???) sprei. Tegu on spreiga, mis samuti kuivab kärmelt kui küülik ja spreitamise hetk annab tunde nagu viibiksid Amazonase vihmametsas kerge tibutava vihma käes. Mõnus, I must say! Lõhna elemendina on sinna lisatud miskit aprikoosilaadset, mis on samuti hea lahendus ja toimib. Pruuniks teeb kenasti ja kiirelt. 




Nooremana kasutasin ikka tugevad 5 aastat üht Nivea toodet, mille lõhn oli niivõrd vänge, et isa mind iga jumala kord kodust minema tahtis kupatada kui jälle selle haisu ninna sai. Ja uskuge mind, see 
jääb ikka kõikidesse tubadesse, kust suvatsed läbi lennelda. Siiani on ta jahikoera kombel alati valvel kui näiteks meil külas käib ja esimese asjana küsib, et nonoh siin on vist taaskord isepruunistavat kasutatud. Kuidas ma küll nii julma trauma oma perele valmistada suutsin :D
Nivea toode andis küll ühekordse kasutamisega super-tugeva tulemuse aga tema ebameeldiv lõhn ja ülimalt kleepuv koostis ei suutnud enda teed siiski minu südamesse jäädavalt vallutada.


Samuti olen ma meeleheites (jah, mul tekib meeleheide kui tean, et pean end pruuniks määrima aga kodus miskit käepärast ei ole) mitu mitu korda proovinud uuesti ja uuesti ja uuesti Dove isepruunistavaid kreeme. Käsi südamel võin öelda, et iga jumala kord on need pudelikesed lennanud peale poolt aastat kapis seismist prügikasti. Olen proovinud kõiki toone ja iga viimane kui üks ei ole andnud pea, et mingit tulemust. Tean, et tegu on igapäevaseks kasutamiseks ja nö. päevituse üles ehitamise süsteemile baseeruvate kreemidega aga tutkit...ei mingit päevitust. Samuti on kreemid ääretult kleepuvad ja ei imbu absoluutselt nahka sisse. On nad ju reaalselt mõeldud selleks, et kreemitad end näiteks kenasti-kaunisti peale duši all käiku sisse ja astud päevale vapralt vastu, aga kuidas sa küll jumala eest seda teha saad kui riided kleepuvad ümber kere nagu viinerile kile. Võeh. See ei ole minu jaoks.



Nüüd aga kasutamise juurde. Ma tean, et zebra kombel triibuliseks või gepardi kombel laiguliseks jäämine on kõikide suurim hirm isepruunistavate kasutamisel aga ega sest hirmust muud moodi vabaneda ei saa kui muudkui harjutada! Teate ju küll, et harjutamine teeb meistriks.
Mina näiteks istun siin hetkel ja kirjutan seda postitust, ise laiguline nagu dalmaatsia koer. Aga seda loomulikult selletõttu, et päevitus kulub hirmsal viisil maha ja täna on kohe raudpolt vaja teha üks korralik koorimine.

Okei, kõigepealt. Koorimine. 
Enne kreemi nahale kandmist tuleks ilusti-kenasti üle kogu keha koorimine teha, aga tunnistan ausalt, et mina tutvusin selle loogikaga alles mõned aastad tagasi. Ma olin lihtsalt laiskvorst number üks ja ei viitsinud seda mitte mingi hinna eest teha.
Mina alustan isepruunistava kreemi kandmist alati kõigepealt jalgadele, seejärel kreemitan sisse kere(?), siis rinnaesise ja kaela, seejärel näo ning siis käed kuni randmeteni. Seejärel pesen hästi korralikult erkoranžid peopesad kreemijääkidest puhtaks ja samal ajal võtan tumedama rätiku mille ühe otsa teen kraani all läbimärjaks. Seejärel kreemitan vähese kogusega ka käelabad ning puhastan peopesad just selle sama märja rätikuga. Sel viisil saavutan üle kogu keha ühtlase jume ja käelabad ei jää veidralt valgeks.

Egas siin suurt mustkunsti rohkem olegi, tuleb lihtsalt katsetada ja aru saada milline toode on sinu jaoks sobivaim. Kahjuks ei ole mul õnnestunud kunagi proovida eriti-headeks-kuulutatud tooteid näiteks nagu St.Tropez, kuna ma lihtsalt ei raatsi neid osta. Kui ikka nädalas korra endale kreemi peale uhada, kulub seda hirmpalju ja rahast hakkaks kahju. Kui olete aga mõnd high-end toodet kasutanud ja tõepoolest teate, et asi on oma hinda väärt, olge head ja andke kommentaarides teada :)



15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hei!

Mis tooni sa sellel st moritzi vahul kasutad ja kas kasutad ka seda kinnast, millega peale kanda? :)

Liisa Pärnpuu ütles ...

hei,
kasutan mediumit ja see on juba päris tume!
Kinnast ei ole raatsinud osta kuigi hirmsasti tahaks - pidavat hea olema :)

Anonüümne ütles ...

Kuna ma ise ei või päikest võtta, siis olen ka päris palju erinevaid isepruunistavaid katsetanud ja lemmikute lemmikuks on saanud vita liberata:)

Anonüümne ütles ...

Soovitan kindlasti kinnast selle vahu jaoks, ei kujuta ettegi ilma selleta :) Näos kasutad ka vahtu? Mul ummistab poore veits

Liisa Pärnpuu ütles ...

Uuu põnev, peaks proovima :))

Liisa Pärnpuu ütles ...

Kasutan näos ka aga ega vist väga ei tohiks...rebel :D

Anonüümne ütles ...

Mina kasutan selle spets kinda asemel tavalist kinnast. Kummikinnas alla ja kinnas peale ja teeb oma töö sama hästi ära!

Liisa Pärnpuu ütles ...

Ohhh jummala lifehack juu! :)

Katriin ütles ...

Hei Liisa!
Soovitan sulle soojalt seda isepruunistajat / sprayd - see töötab nagu salongides tehtav spray päevitus ja seda on ülimugav peale kanda. Päevitus jääb loomulik ja mingit spetsiifilist lõhna sel pole.
Ta on küll natuke kallim kui teised isepäevitavad, aga tuhat korda kvaliteetsem toode!

Mina ilma selleta enam elada ei oska :D

Eestis müüakse seda toodet ainult Hansapostis: https://www.hansapost.ee/p/gorgeous-bronze-isepruunistav-sprei-266-ml/900975393

Liisa Pärnpuu ütles ...

Väga pônev, proovin :))

Anonüümne ütles ...

Mitmeks korraks St Moritzi vahtu jätkub ja kaua peal püsib?

Liisa Pärnpuu ütles ...

Jagub ca 10ks korraks ja peal püsib 4-5 päeva :)

Kärolin ütles ...

Hei!

Olen mõelnud kasutada sama firma pruunistavaid kreeme ja vahte (St. Moriz).
Kas sa kasutad ilma kindata? Laiguline ei jää või siis käsi hirmus orantz? :)
Kumba soovitaksid, kas vahtu või kreemi? Kumb püsib kauem, kreem või vaht ning kui ma enne tumedatega jamand pole, ehk kreem asjalikum?
Kas lisad toodet ka näole ning ega ta poore ei ummista? :)
Viimaseks, kuidas te ise omale seda seljale kannate?
Youtubes üsna palju videosi, Sa võiks samuti sellest tutoriali teha 😊

Sa oled tasemel neiu!
Keep going! ❤

Kärolin

Anonüümne ütles ...

Hei, kuidas St Moriz vihmale vastu peab?

Liisa Pärnpuu ütles ...

Ei ole küll mingeid probleeme täheldanud :)