esmaspäev, 12. detsember 2016

Millist jõulupuud valida?

Käesoleval aastal on mulle kohe kuidagi eriti eredalt kõrvu jäänud spekulatsioon jõulupuude ümber. Olen antud teemat arutanud ka oma tutvusringkonnas ja tundub, et popiks teemaks on see ka hetkel blogimaastikul. Spekulatsioon siis nimelt selle ümber, et kas koju tuua päris kuusk või midagi muud.

Mõistan täielikult, et mida aeg edasi, seda keskkonnateadlikumaks inimesed muutuvad ja ega enam nii kergekäeliselt okkaist pungil jõulupuid koju toodagi. Samas on eestlastele juurdunud sisse kuulumine rahvuslikku koolkonda. Sellesse koolkonda, mis peab ülimaks värsket kuuselõhna, mida mõned nädalakesed koduseinte vahel nautida saab. Hoolimata asjaolust, et pelgalt mõne nädala möödudes tuleb alati tõdeda, et välisuks on kohe kindlasti paarkümmend sentimeetrit kahanenud, sest see kuusesaadanas ei taha kuidagi ilma okkaid maha viskamata väljuda.

Tunnistan, et ise kuulun just tollesse rahvuskoolkonda ja toon igal aastal koju ikka ja jälle selle päris kuusepoisi. Mulle meeldib kogu protsess, mis algab kuuse hoolikast valimisest, pikku- ja laiupidi silmaga mõõtmisest, et kas ikka ja kuidas. Sellele järgneb alati umbes 30 minutiline heldimust tekitav jauramine, et jälgida kuidas mees rasket kuusepuud püüab puu vankudes sirgelt põrandale sättida ja kuusevõrku eemaldada. Kui kogu see ebameeldiv ja raske osa on peremehe poolt ära tehtud, saab jälle käed külge lüüa - alaku ehtimine ja kaunistamine! Ja kus siis saab alles ilu teha! Ehted, kingid, ilupadjad, tulukesed - you name it!😁

Kuna meie korteris on aastaringselt selline kliima, et võiksime möödujatele paradiisisaare vouchereid müüa, on kahjuks vältimatu olukord, kus juba peale nädalakest vaid pelgalt kuusest suure kaarega möödudes okkaid igas ilmakaares lendab. Puu kuivab lihtsalt ära. Eelmisel aastal olin aga kaval! Nimelt sain teada, et müüakse sellist vedelikku, mida pisuthaaval kuusevee sisse törtsutada tuleb ja mis seejärel okkad kenasti okste küljes kinni hoiab. Uskumatu aga toimis! Pudel oli vist miski 0,5L ja kuna kulu oli nii väike, saan selle ilmselt paarikümne aasta pärast veel lapselastelegi kuuse alla kingiks poetada, egas head asja saa raisku lasta! 😁

Tegelikult tahtsin täna teile näidata hoopis midagi eriti lahedat. Kuna minul käesoleval aasta kuusepuu ehtimist kodus ei tule, sest lähme ju õigepea reisule, olen tuulanud netiavarustes niisama ringi DIY projekte otsides ja mingi hetk hakkas silma igasuguseid geniaalseid kuuselaadseid tooteid. Nimelt siis selliseid, mis täiesti okkavabad, kunstkuuse vabad ja mille kõige vabad veel. Igatahes on neisse pandud paras hulk nokitsemist ja häid mõtteid. Kui ma käesoleval aastal jõulude paiku kodus oleksin, mine tea, äkki võtaksingi hoopis miski sellise laheda projekti ette. Eriti on mulle meeldima hakanud kuulikestest tehtud rippuvad jõulupuud, olgu nad siis kardina külge ehitatud või laest alla rippuvad - jube kiftid igatahes! Kui lume puudumine kipub teinekord jõulutunnet lausa vägisi hingest välja kiskuma, aitab üks mõnus jõulune DIY kohe kindlasti!

Siit nad nüüd siis tulevad, kiftid DIY hingega inimestele mõeldud jõulupuud:


➽➽➽


➽➽➽


➽➽➽


➽➽➽


➽➽➽

Valikut on ju veel muidugi tohutult palju aga need mis välja tõin, tundusid olevat kuidagi hingega asja juures. Peegeldavad oma olemuselt jõululikku pehmust, lihtsust ja annavad kodule mõnusa olemise. Tänaseks ongi aga minu poolt kõik ja räägime varsti jälle!



3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis vedelik see oli, mis okkaid kinni hoiab? Oleks endalgi vaja :) Ja kas mitte ei kasvatata eraldi kuuski jōulide jaoks? Et tegelt loodus ei kannata, kui just oma metsast puud maha ei vōta ja uusi asemele ka ei istuta. :)

Liisa Pärnpuu ütles ...

Kusjuures täitsa võimalik, et kasvatatakse...
Aga selle vedeliku nime ma ei suuda hetkel tuvastada, ostsin selle Hortesest ;)

Reelika ütles ...

Meil oli paar aastat tagasi töö juures see kuulikestest kuusk. Selle tegemine ja transportimine võttis küll päris palju aega, kuid tulemus oli täiega seda väärt! :)