esmaspäev, 7. august 2017

Pesastumise level 1000 ehk remondihullu pihtimused

Esimese puhkusenädalaga on juba kätte jõudnud pesastumise maksimaalne tase. Kes ei tea mis on pesastumine - tegemist on raseda naise vajaduse ja sooviga koguaeg kodus midagi paremaks ja uuemaks tuunida. Arvestades seda, et olen juba muidu üsna sellise loomuga, et "oh mul tuli nii hea mõte, selle võiks hiljemalt täna õhtuks teostada", võite vaid ette kujutada milline ehitusplats meie korter hetkel välja näeb.
Esimest korda puutusin taolise olukorraga eriti suurejooneliselt kokku mõned aastad tagasi kui ei suutnud taluda enam vanaaegseid sektsioonkappe meie elutoas ja haiglale omaseid valgeid tuhmunud seinu. Andsin Nilsile keset tööpäeva teada, et õhtul ostame uue teleka aluse kapi. Mõeldud-tehtud. Järgmise kahe päeva jooksul oli laiali lammutatud ja maha müüdud pea, et kogu elutoa mööbel, värvitud seinad, seintele asetatud pildid ja vanast kummutist meisterdatud seinariiulid. Üldiselt on mulle jäänud mulje, et üks haiglaselt kallimaid asju kodusisustuse juures on seinariiulid - saepurust tehtud plaadijupid - õudus ruudus mis hinda nende eest küsitakse.

Seekord sai kõik sai tegelikult alguse sellest kui mõned nädalad tagasi ostsin kööki uue nõudekuivatusresti ja selle kõrval olev alatihti tilkuv ja igast võimalikust otsast vett välja ajav kraan mul lõpuni kopsu üle maksa ajas. Kui algselt tundus, et olukord saab lahendatud pelgalt uue segisti ostuga siis mõne minuti pärast olime jõudnud arusaamale, et pidevalt tilkuv vesi on köögi tasapinna jummala läbi mädandanud ja ehk annab olukorda päästa, kui asetada praeguse kraanikausi asemele suurem kraanikauss + uus segisti. Saaks ju iseenesest niiviisi suurema kopitanud osa tööpinnast eemaldada...


Ilmselgelt oli juba sama päeva õhtuks selge, et kiiremas korras tuleb teha hoopis köögi kapitaalremont - ehk siis seinade värvimine, "hässssti ilusate" 2000 aastast erksiniste kapiuste ülevärvimine, töötasapinna vahetus, segisti vahetus ja loomulikult vabaneda vanast mööblist ja selle asemele soetada uus. Kui nüüd päris aus olla, siis ega Nils liiga tihti mu ülimat entusiasmi ei jaga aga millegipärast on ta asjaga lõpuks alati nõus 😅  Peaasjalikult vast sellepärast, et töömeheks pakun vabatahtlikult alati iseennast ja luban, et lõppkulud on juuube pisikesed. Mulle ausaltöeldes selline kodune töömeheamet täiega sobib. Värvimine, pahtleldamine jms - täiesti minu teema. Ja no loomulikult tuleb arvesse võtta fakti, et pärast on ju kõik nii ilus ja uus ja tahaks kohe kõiki külla kutsuda ja nii edasi eksole 😄

Kuna töötasapinna vahetamisega läheb aga nõksake aega - tuli endale ju kõigepealt sobiv leida (muideks tavalistes ehituspoodides on väga suur ja soodne valik töötasapindu) ning seejärel uurida millal on ehituspoes kohal tisler, kes saab tasapinna sobivasse mõõtu lõigata. Muidugi on vaja endale organiseerida ka transport, sest need sigudikud tasapinnad on ju pea kolm meetrit pikad.

Et eelmainitut saame me teha alles homme, tuli mul endale nii kauaks tegevust leida ja olge mureta - seda leian ma endale töömehe kombel alati. Esimese projektina võtsin ette köögikummuti, mis oli täis totaalset kila-kola ja otsustasin, et sellest saab meie beebi riiete kummut ja mähkimisalus. Kõigepealt tuli anda pinnale liivapaberiga lihv, seejärel võõbata üle kahe kihi mööblivärviga ning kirsiks tordi peal on loomulikult uued kapinupud, mille väljavalimine Muster Salongis osutus ülimalt keerukaks, sest oh juudas kus kapinupumaailmas on alles imelisi isendeid! Minu väljavalituks osutusid ümmargused valged hallide tähekestega nupud.


Tegelikult oli beebikummuti ostmine/tegemine ka juba üsna ASAP listis, sest kastitäis beebiriideid, mis ma emalt juba paar kuud tagasi sain, tahtsid juba hirmsasti läbipesu ja ära sättimist. Läbipesuga selgus ka asjaolu, et põhimõtteliselt ei ole mul riietest mitte kui midagi vaja osta, sest hetkel on kuivamas juba kolmas pesurestitäis beebiasju. Arvestades asjaolu, et beebiriided on jube tillukesed ja pesurest jube suur - on neid asju ikka väga palju.

Et mul köögiseinte jaoks juba värv ja üleüldse kõik remondivahendid said eelmisel nädalal Bauhofist ostetud, jäi minu kriitline pilk pidama meie ilgelt väsinud, kola täis ja pisut ebapraktilisel esikul. Egas muud midagi kui värvipotil kaas maha, respiraator ette ja esiku remont alga! 😅  Taaskord pidin Nilsile ääriveeri oma hullumeelseid ideid maha müüma... võibolla oleks lihtsam kõik teinekord salaja ära teha ja teda lihtsalt üllatada? 😁  Võin ausalt öelda, et olen siin korteris värvinud ja tapeetinud lugematul arvul kordi aga igakord suudan ära unustada kui tüütu töö see värvimine tegelikult on. Eriti kui see protsess uljalt üksi ette võtta.  Kõige aeganõudvam ja tüütum on tegelikult see mis värvimisele eelneb - äärte ja pindade teipimine ja põrandate katmine - õõõõhh. Õnneks olen nobedate näppude voorus selle töö juba köögis ära teinud, seega saan kohe kui tasapind vahetatud, värvima hakata. Tunnen, et mu kasvav punu on veel hetkel täpselt nii parajalt keskmise suurusega, et saan remondi easy-breezy-lemon-squeezy tehtud. Vastvalminud värsket esikut vaadates olen aga igatahes enda saavutustega jube rahul. Värvimisele läksid kõik seinad (muideks vaadake kui palju uksi meil esikus on, tõeline müstika), elimineerimisele vanad tugitoolid, mille peale oli oi-kui-mugav kola koguda, lisaks ostsin pisikese tabureti, riidest korvi sallide-mütside jaoks ja vaiba. Ülemistel piltidel on näha esik erinevatest nurkadest enne ja alumistel peale miniremonti.




Et selle nädala järgmiseks märksõnaks saab köök, tuli ju ka muidugi järgmiseks nädalaks mõned tegevused välja nuputada. Nende osas olen taaskord ülipõnevil, sest plaanis on laenutada nii aurupesur vuugivahedele kui ka tekstiilipesur mööblile. Minu jõud veel igatahes ei rauge kuigi pisut loodan küll, et peale kaht nädalat, mis mööduvad remondi tähe all mu ind pisut vaibub... sest siis ei ole enam lihtsalt midagi teha ja loodan, et süda on pisut ajaks jälle korteriga rahul 😌

Beebiuudiseid on mul nii palju jagada, et käimas on 30.nädal ja kutt on üüüüberaktiivne. Äratab mind jalamadinaga üles isegi keset ööd ja üldse elavneb hullupööra just õhtuti. Minu jaoks tähendab see aga pikki raamatulugemisõhtuid, mis mulle tegelikult väga meeldivad. Ei tea kas beebi saabudes ka on võimalik õhtuse raamatutraditsiooniga jätkata... tuld ju ei tahaks põletada kui teine õndsalt magab. Kas keegi oskab soovitada ehk mõnd elektroonilist lugerit mille valgus silmadele pimedas toas sobiks? Enesetunne on mul ausaltöeldes juba pikemat aega super hea ja loodan siiralt, et see jätkub nii lõpuni välja. Ei saa hetkel kohe üldse mitte millegi üle kurta 😊

Möödunud nädalavahetus oli meile Nilsiga tegelikult alles esimene käesoleval suvel, mis oli nö. vaba. Weekend Festivalile me arusaadavatel põhjustel see aasta ei läinud ja vaadates meie sügistormist ilma, ei ole mul sellest ilmajäämisest ka põrmugi kahju. Enda vaba aja sisustasime Pääsküla raba väisates ja samuti põikasime hetkeks Haapsalusse, et vaadata üle mõned potentsiaalsed tulevased pereautod ja einestada Hapsal Dietrichis.
Samuti oleme vahepeal käinud poodides erinevaid vankreid loksutamas ja valisime välja enda jaoks kõige sobivama, mis oli ausaltöeldes armastus esimesest silmapilgust - Roan Emma 2 in 1. Olgugi, et vanker tehakse meile jumalale tänu kingiks, võtsin enda südameasjaks leida see kuskilt odavamalt (ehk siis kasutatult) kui poest. Eile kirjutaski mulle üks pakkuja ja juba reedel saame (loodetavasti) tulevast rallikat vaatama minna ja ehk ka esimese suurema ostu (või siis noh meie puhul kingi) kirja. Ainuke asi mille me hetkel üldse tegelikult beebitarbeks ostnud oleme, on mähkimisalus. Aga tunnistan, et nüüd juba vaikselt-vaikselt hakkab ostuisu peale tulema küll 😋

Hetkel on siinkohal ülevaatega kõik ja järgmisena näitan teile juba ilmselt enne/pärast pilte köögiremondist. Räägime varsti jälle!



5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Wow kes teile vankri kingib? Veaaab

Liisa Pärnpuu ütles ...

Vanemad :)

margit ütles ...

Sa oled ikka täiesti imeliselt kaunis rase!

Anonüümne ütles ...

Kust aurupesuri laenutad?
Kas köögikappide värvimiseks kasutad mingit spets värvi?

Liisa Pärnpuu ütles ...

Kui googeldad aurupesuri rent siis tuleb mitu varianti ;) kasutasin tavalist mööblivàrvi.