esmaspäev, 1. august 2016

Juuksehooldusest ja põnevatest toodetest

Hei armsad,

olete minult kordi ja kordi nuianud, et räägiksin pisut enda juuksehooldusest ja üldiselt juustest. Tunnistan ausalt, et aastaid ja aastaid suhtusin oma juustesse kui miskisse ühekordsesse projekti ja käisin nendega ümber üsna inetult. Kogu see terror mu juuste suunas eskaleerus asjaoluga, et pidin lõikama juuksed tol hetkel õnneks moes olnud bob soengusse ja kohe nii hullusti, et kuklani paljas olin.
See oli tol hetkel ikka paras traagika, kuna ääretult raske oli loobuda enda üüberhõredatest plaatinablondidest kiharatest :D Siin on nüüd teile õpetus, mida palun mitte kunagi järgida, eksole!
Nimelt loobusin ma mingi hetk oma elus juuksuri juures käimisest ja otsustasin, et kodus on ju palju soodsam juukseid värvida ja ise juuksuriametit praktiseerida. Küll aga blond pea on tõepoolest ihunuhtlus ja miskipärast ei andnud ma endale aru, et värvida tuleb ju vaid juure juurest väljakasvu. Mida tegin aga mina? Värvisin iga jumala kord, vähemalt kuus korra, enda juuksed täies mahus blondi värviga üle. Ma katsun leida teile ka mõne pildi tollest hetkest...Leidsingi! Tegemist on viie aasta taguse pildiga minust ja Nilsist meie esimesel ühisel suveüritusel Viljandi Folgil. Ausaltöeldes šokeerib see pilt mind ennastki siiani üsna korralikult, eriti kui võrdlen seda antud postituse lõpus oleva pildiga minu juuste praegusest seisukorrast. *jumal tänatud, et ikka mõistuse pähe suutsin võtta*


Assa mait milline blond jumalanna ma enda arust olin! Tegelikkus oli aga see, et vaid mõned kuud hiljem pidin kõik juuksed maha lõikama kuna nad lihtsalt langesid välja. Kuna otsad olid niivõrd kahjustatud, kippusid nad murduma ja järjest välja kukkuma.
Kuna bob soeng mulle endale absoluutselt peale ei läinud ja olin vaid mõne kuuga sellest totaalselt tüdinenud, otsustasin, et oleks hea mõte umbes paar aastat pikendusi kanda.
Küll aga olin teadlik, et pikenduste kandmine kahjustab taaskord oma juukseid, mida tol hetkel juba turgutada püüdsin. Õnneks leidsin ühe toreda nimekaimu Tallinnast, kes paigaldas miskis huvitavas Jaapani stiilis pikendusi. Süsteem oli siis selline, et punus ta lahtise pikenduse salgu ühes minu juustega pisikesse punupatsi ja nii oligi mu pea täis mitu aastat pisikesi punutisi. Antud tehnika ei kahjustanud juukseid pea, et üldse ning juuksekasv hakkas taaskord vohama! Jee!!!
Sest hetkest võtsin ka suuna tublimaks olemise poole ning hakkasin kasutama kenasti juukseõli ja muud vajalikku.
Okei, siiski olen truuks jäänud siiani toidupoest saada olevatele šampoonidele/palsamitele, kuna minu jaoks tunduvad need totaalselt okeid ja ei ole mul nendega miskit muret esinenud. Te ju teate mu koonerlust seega ei raatsi ma kohe täitsa ausalt salongidest eelmainituid soetada. Olen varasemalt mõned korrad kallimate toodetega vastu näppe saanud ja seetõttu olengi nende suunal üsna umbusklik.
Näiteks - mõni aasta tagasi otsustasin ära proovida suure buumina Eesti turule lennanud Natura Siberica juuksehoolduse ning pettusin täielikult. Ei šampoon, ega palsam sobinud mulle teps mitte. Juuksed olid tõeliselt ebameeldivad, kuivad ja rasused. Seega olengi truuks jäänud oma kindlale Garnierile. Samas ei saa minu juuksed muidugi läbi kõikide poe toodetega. Näiteks kehvad kogemused on mul aa-laa-tii Gliss Kur toodetega ning Puhas Loodus juuksehooldustoodetega.

Mõni aeg tagasi võttis minuga aga ühendust ettevõte beebiasi.ee, kes pakkus mulle välja, et valiksin nende juuksehooldustoodete seast 4 endale sobivat ning saaksin neid seejärel proovida. Kooner minus viskas hundirattaid, kuna täitsa niisama saada on ju alati niiii tore :D
Valituks sai Argan Crystal Oil šampoon kuivadele ja kahjustatud juustele, Bio Oil vedelkristallid, Bio Oil pantenooli, keratiini ja vedelkristallidega New Lotion juuksevedelik ning Denise Bambuse ekstrakti ja vitamiinidega juuksevedelik nõrkadele ja õhukestele juustele.


Olen nüüd antud toodetega jupp aega tutvuda saanud ning püüan teile ka pisut seletada, mis toimis ning mis mitte. Kuna minu juuste puhul on tegemist siiski äärmiselt töödeldud juustega, tundub, et liiga looduslikuks ma enda valikutega minna ei saa, kuna ma lihtsalt ei saa neist piisavalt toitaineid kätte. Ilmselt sel põhjusel ka Natura Siberica minu jaoks ei toiminud.

Täitsa lõpuni olen jõudnud ära kasutada hetkel vaid šampooni. Ma oskan ausaltöeldes öelda tema kohta vaid seda, et oli tõesti hea šampoon. On teil muidu aimu kuidas šampoone kirjeldama peaks? :D Minu jaoks on näiteks miskil põhjusel ülioluline, et šampoon peab vahutama. Seda ta tegi seega linnuke minu jaoks kirjas. Tavaliselt aga pühendan suurema lootuse palsami peale kuna ilma palsamita ma pesukorda lõpetada ei saa. Peale šampooni jäävad ju juuksed alati kuidagi kõvad ja veidrad. Igatahes, puhtaks pesi see šampoon kenasti, lõhnas hästi ja tagatipuks veel vahutas ka, seega julgen soovitada!


Üheks minu lemmikuks eelmainitud kambast on kindlasti vedelkristallidega juukseõli. Juba enne tellimuse kättesaamist tundus toode äärmiselt intrigeeriv, sest mis mõttes nagu - vedelkristallid?!?
Pudel on mõnusalt mahukas ja ausaltöeldes on antud toode välja vahetanud minu ammuse lemmiku Schwarzkopf Oil Miracle juukseõli. Bio Oil vedelkristallidega vedelikku tuleb kanda niisketele juustele peale pesu ja tulemuseks peaks olema läikiv juus ja samuti sisaldab toode kuumakaitset. Kuna kuumtöötlen oma juukseid piinlikult palju, ongi antud toode üks minu uusi lemmikuid. Juuksed lõhnavad peale kuivatamist alati nii mõnusalt ja on megapehmed. Soovitan!


Lisame siis vahepeal meepotti paar tõrvatilka kah...beebiasi.ee saatis mulle ka kaks pakki ampulle. 
Olen kunagi läbi teinud ka Placent Activ ampullikuuri ja mäletan, et sellest korrast jäi suhu üsna kibe mekk. Otseloomulikult ei olnud see nüüd otse tõlgendamisena mõeldud vaid pigem, et antud tooted taaskord mulle ei sobinud. Sel põhjusel olin ka ampullide osas üsna kahtlev aga loomulikult proovisin mõlemad saadetud tooted ära. 
Räägime siis kõigepealt Denise bambuseekstrakti ja vitamiinidega ampullidest. Plussina tuleb kindlasti välja tuua asjaolu, et ampullid on väga suured. Seega saab ühte ampulli kasutada kohe kindlasti kaks korda. Ma ütlen ka üsna veendunult, et minul on üsna suur peakolu seega pisema peaga inimestele jagub ühest ampullist kindlasti ka kolmeks korraks. Võib ju seega arvata et good value for money? Minule aga kahjuks antud toode kohe üldse ei sobinud. Ampulli toime peaks stimuleerima juuksesibula tööd ning elustama rikutud juukseid. Kasutada tuleb teda vaid 2x nädalas aga jäin ausaltöeldes isegi selle intervalliga hätta. Toode muutis minu juuksed rasuseks ja ebameeldivaks. Nüüd olengi nagu lõhkise küna ees ja ei tea mida ampullidega peala hakata. Usun, et lasen katsetada mõnel sõbrannal, kellele ehk toode paremini sobib. 


Viimasena võtame üksipulgi arutlusele toote, mis samuti pakendatud ampullidesse ning millel nimeks Bio Oil Juuksevedelik New Lotion pantenooli, keratiini ning vedelkristallidega. Tootepakend lubab enda mitmete koostisosadega nii mõndagi. Vedelkristallid annavad sära, keratiin annab juustele elujõu, pantenool tagab juuste loomuliku elastuse. Taaskord on tegemist hiigelsuurte ampullidega, mis peidavad end ilusas hõbedases pakendis. Toodet tuleb hõõruda õrnalt peanahka aga mina vana metslane proovisin seda ka tervel juuksepikkusel. Tulemuseks on asjaolu, et armastan antud toodet kogu täiega! Juuksed on peale ampulli peale kandmist ja kuivatamist mõnusalt säravad ja pehmed, samuti on tunda, et pantenool tagab juuste elastsuse kuna läbi kammimine on ääretult hõlbus. Kuna töödeldud juuste puhul on alati suureks probleemiks juuste elastuse puudumine on antud tootel minu jaoks väga suured plussid. Märjad juuksed ei kipu peast kammi külge jääma vaid on elastsed ja kenasti kammitavad. 


*Kõik tootepildid on tehtud Canon PowerShot G7 X kaameraga

Saadan enda poolt tänusõnad, kniksud ja kummardused beebiasi.ee veebipoele teele ja tõmban tänaseks otsad kokku. Räägime aga varsti jälle ja mõnusat uue nädala algust!





5 kommentaari:

Unknown ütles ...

Mul oli umbes samal ajal sinuga see pööre, et hakkaks juuste eest ka hoolitsema. Näiteks ma ei kasuta kunagi fööni. Sirgendan vajadusel (mul tekib oimukohtadele kaks lokki) kvaliteetse sirgendajaga. Küll aga ma ei kasuta toidupoest leitavaid tooteid. Minu jaoks teeb oma töö ära Inebrya sulfaadi ja parabeenivaba shampoon ja balsam (helelilla pakend). Kokku maksab komplekt miskit 32€ ja kestab minu pikkadele juustele umbes 4-5 kuud. Juusteotstesse panen Macadamia/Davinesi õli. Ja juuksed on ka palju tervemad. Varem tõmbasid niiskusega krussi, nüüd enam mitte, sest juus on tervem ja raskem, ning vajub sirgu. Mul on ka blondeeritud juuksed (küll aga alati juuksuri juures).

Mari-Liis Suvi-Otstak ütles ...

Su juuksed on jumalikud!

Liisa Pärnpuu ütles ...

Aitäh Mari-Liis, olen ka sinu juukseid alati imetlenud! :)

Katri-Helena tänud soovituse eest! Olen ka ise varem Inebrya'ga kokku puutunud ja vaid head kogemused :)

Anonüümne ütles ...

Kusjuures Inebrya tooted on mu meelest kohati isegi soodsamad kui need poetooted. Ilumessilt saab liitrise pudeli kindlasti alla 10€ga kätte.

Kuna olen ka ise suht kokkuhoidlik inimene, siis oleks huvitav lugeda, millised on sinu säästmisnipid. Kas hoiad kokku pigem söögilt, meelelahutuselt, riietelt, ilutoodetelt? Ja mille peale raatsid kulutada?

Kahju, et sul bobisoengust pilti pole:P

Liisa Pärnpuu ütles ...

Kusjuures mul on säästunippide postitus juba ammu ammu plaanis aga pole veel suutnud :p