teisipäev, 4. juuli 2017

25. nädal ja reis ümber Eesti

Just mõni hetk tagasi ärkasin üles selge arusaamaga, et absoluutselt viimane hetk on blogida. Olen uut postitust iidamast aadamast edasi lükanud, sest noh... puhkusel mõnulemine teeb oma töö ja arvutit tahaks avada ju nii vähe kui võimalik. Tänaseks olen puhkusel olnud juba pea, et kaks nädalat, mistõttu oli isu blogida täitsa omal kohal.
Mõneti on ka tunne, et midagi drastiliselt põnevat kõhuelanikuga seoses toimunud ei ole, seega ei olegi nagu midagi erilist kirja panna. Käimas on hetkel 25 nädal ja kutt on äärmiselt aktiivne. Togib ja nügib mind nii, et aeg-ajalt on tunne nagu ta tahaks mulle viipekeeles mingit sõnumit edastada.
Eks mõnikord ongi mu asend juba liialt pikalt ühele küljele lamav olnud või annaks jumal, et natuke liiga kägaras istuma olen jäänud - mõnel mehel on sellest tugev oma arvamus ja kes olen mina seda vaidlustama.
Ainuke asi mis minu arvates silmnähtavalt iga päevaga kasvab on A) mu kõht ja  B) mu kaal 😂
Loogiline ju oleks, et kõhu ümardumisega ümardub ka kaalunumber suuremaks aga ilmselgelt lisandub kaalu ka muudele kehaosadele, sest riietevalik kipub järjest nadimaks jääma. Olgugi, et üritan enda toitumist ikka normaalse inimese kombel jälgida ja teen usinalt trenni nii palju kui kutt luba annab, liigub see numbrike üsna usinalt ülespoole. Kuna ma tean, et naisi see teema kindlasti põletavalt huvitab, siis ei hakka ma sellest saladust ka tegema. Hetkel on lisandunud algkaalule ca. 5kg. Arvestades, et käimas on "alles" 25 nädal, on kutil kavas teha veel hirmus suur kasvuspurt oma kaalus, mistõttu seda muudkui lisandub ja lisandub. Üritan endale lihtsalt sisestada, et see on normaalne! Hetkel annab raseduseäpp mõista, et poisi suurus on ca 34cm kanti, mis on minu meelest juba täiesti hiiglaslik. Arvestades, et sündides on beebid ju ca. 50cm kanti, on suur osa pikkuse viskamisest juba igatahes tehtud.


Kui ma nüüd mõtlen tagasi korraks eelmisele hormooniteemalisele postitusele, siis tuleb tõdeda, et selles osakonnas olen pisut maharahunenud. Okei, mõned pisarad siin-seal olen siiski täitsa lambist valanud aga noh, see läheb üsna kiirelt üle 😅

Et mul ilmselt alateadlikult on tunne, et enne kuti saabumist peame me Nilsiga kõik maailma asjad ära tegema ja nägema, võtsime puhkuse esimesel päeval kohe ette ühe viie päevase ringreisi ümber Eesti. Et ma seda aga ka filmisin, ei hakkagi teile sellest pikemalt jahuma ja lasen hoopis videost vaadata kus me käisime - mida nägime.


Kuna viiepäevane tripp väsitas maksimaalselt, möödus nädalavahetus suhteliselt lamavas positsioonis puhates. Vaid pühapäev kujunes emotsiooniderohkeks, sest võtsime ette Laulupeo külastuse ja küll oli kaunis! 
Et aga alateadvus jällegi liiga vabalt võtta ei lase, võtsime esmaspäeval suuna Haapsallu, kus ma veendusin taaskord, et ei ole kaunimat linna siin Eestimaa peal. Võiksin sinna ausõna juba homsest elama minna. Idüllilised ühekordsed madalate akendega värvilised majakesed mere äärseid teid ääristamas - lihtsalt ideaalne! Kes elab Haapsalus - naudi ja hinda seda täiega!

Kuna käimas on hetkel puhkuse teine ehk viimane nädal, üritame seda täiega utiliseerida ja olengi siin viimased kaks päeva muudkui ringi sõitnud ja asjatanud. Reedel võtame aga suuna taaskord Tallinnast ära, seekord Muhumaale Väikesaarte Laulupeole. Tundub, et lõpuks tõotab ka mõnusat päevitusilma, mida siin hetkel veel näinud ei ole. 
Millegipärast olen ma isegi natuke elevil, et esmaspäeval on jälle tööpäev. Kuna järgmisest nädalast hakkab tiksuma viimased kolm töönädalat enne dekreeti minekut, on põhjus ilmselt selles. Vaid 15 tööpäeva - hell yes

Vaikselt oleme hakanud vaatama ka asju, millega end enne beebi sündi varustama peame - vanker, turvahäll jms. Jumalale tänu, et osa asju saame oma perekonnast ja hetkel on suuremate ostude näol vaja ära teha näiteks vanker ja kummut. Hetkel on küll selline tunne, et rohkem võhiklik vankrite osas olla ei saaks ja kuidas küll teised sellest teemast nii hästi jagavad. Mõnikord pean endale jällegi meelde tuletama, et oleme meie ise mingites idanenud Tšehhi ja Poola vankrites õõtsunud ja ei olnud meil viga ei vähematki. Seega üritan teemasse suhtuda üsna vabalt ja (hetkel veel) üle ei mõtle. Tahaks lihtsalt ilusat vankrit ja noh... odavalt 😅  Seetõttu kammingi läbi järelturgu ja mõned isendid on isegi silma hakanud. 

Mul on tegelikult olemas isegi list asjadest, mille kõik soetama peame. Juba kogemustega empsid - visake pilk peale - kas tundub loogiline?
  • Kummut beebi riietele/rätikutele jms
  • Eraldi mähkimisalus
  • Ühekordsed mähkimisalused
  • Vann + vannitermomeeter
  • Vanker
  • Beebipesa
  • Kraadiklaas
  • Küünekäärid
  • Monitorid
Perekondlikul teel liigub meieni turvahäll koos raamiga, voodi kogu pesu ja madratsindusega ja lambanahk vankrisse. Riiete osas on mul juba esmane kast nurgas seismas aga endal veel suurt isu riideid osta ei ole olnud. Tegelikult käisingi alles eile esimest korda H&M beebide osakonnas maad uurimas. Poiste asjadest jäi silma vaid üks nunnu hall triibuline dressikomplekt ja see oli ka kõik mis hetkel emotsioone tekitas. Ilmselt jätan riiete ostu hilisemasse aega, kui arusaam nende vajalikkusest on suurem. 

Tundub, et hetkel on selle ülevaatliku postitusega siin ühelpool. Loodetavasti räägime varsti jälle!



5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nägin just täna selle laulupeo plakatil üht nime, mis pani mind mõtlema, et ehk olete siiakanti tulemas. No näed siis! Ise tõenäoliselt liigun kahjuks selleks ajaks saarest ära, kuigi oleks olnud täitsa vahva kohtuda ja kõhud ritta panna :) Minul 22 nädal jooksmas :)

Meeli ütles ...

Narvas kindluses on ka selline restoran nagu Rondeel. Esmamulje on küll mittemidagiütlev, kuid toidud on lihtsalt imelised! Nende endatehtud jäätis - pole kuskil paremat ja ehedamat maitset saanud. Teinekord käige läbi :)

Anonüümne ütles ...

Nii lahedad olete! Ei jaksa kunagi su uusi vloge ja postitusi ära oodata :D

Unknown ütles ...

Vannitermomeetrit ma kasutasin reaalselt kaks korda aga ostsin ka põhiasjana :) annan enda ona sulle! Kraadiklaas on mul see kontakti vaba aga noh... mul näitab see suht aiateibaid, seega kasutan tavalist (elektroonilist ikka) :D

Inger ütles ...

Hahah kusjuures need kahesed kämpad Illustes olid veel kõige tahetumad (ja kenamad), kaheksased olid korralikud magalad, neljased sellised tavakad, aga kahesed olid VIP:D